Löparklubben Roslagen hade nästan 10 aktiva när Semesterloppet avgjordes på Käringsund, Eckerö på den västra sidan av Åland.

Carolina Wikström  vann den långa banans 12 km före klubbkamraten Sara Smith.  Hela familjen Anders och Annika Kroon fanns också på plats och där blev Linnea Kroon femma och Lisa Kroon åtta på den långa banans 12 km.

Tävlingen hade tre sträckor på 4 km, 8 km och 12 km och över ett varv , 4 km , kom Jörgen Lindh trea och Mikael Tennare fyra.

Tävlingen över två varv , 8 km vann Anna Rahm, numera Umeå och för LK Roslagen debuterade David Kvick med en femteplats.

/Hans Davidsson

Läs hela inlägget »

Vid ett tufft Varbergslopp med en hel del höjdmeter över 10 km, blev Löparklubbens Viktor Hedlöf Kanje trea i hård konkurrens med flera Hällelöpare. Anders Grahl vann på 32.43 , med Daniel Lund, Hälle IF som tvåa på 33.07 och Viktor Hedlöf Kanje kom in på tiden 33.12.

 -Det var framförallt ett riktigt tufft väder. Det var fruktansvärt blåsigt ca 10-15 m/s , i sämsta tänkbara riktning för den här banan då det var motvind ut mot och längs kusten, säger Viktor och fortsätter:
 -Loppet kändes helt ok överlag. Känner att det fortfarande saknas en del vana från lopp och hårdare träning för att jag ska orka pressa mig ordentligt på 10 km…

/Hans Davidsson

Läs hela inlägget »
David H vann igen. Foto:Renee Davidsson
David H vann igen. Foto:Renee Davidsson

I gråmulet väder och delvis regn avgjordes under torsdagskvällen den fjärde juli 2019 års upplaga av NT-löpet vid  Societetsparken i Norrtälje, med Rånäs 4H och Roslagsbro IF som arrangörer. Löparklubben Roslagen var på plats med ett tiotal löpare bland totalt 172 startande.

I ungdomsloppet för 12-13 åringar tog David Hedrén åter en seger efter en mycket bra avslutning med tiden 5.50 över 1 500 meter. Davids segermarginal var 1 sekund före Sam Lundin, ISC.

I damloppet över 5 km gjorde Maria Sundberg en mycket stark avslutning då hon avancerade till tredje plats med 21.19 och efter henne radade LK Roslagens löpare upp sig inom 30 sekunder genom Helena Mägi (6) Marianne Smedberg (7) Jenny Karlsson (8) och Jennie Sandberg (9). Helene Vivenius kom i mål på en tjugondeplats.

Herrloppet vanns för tredje året i rad av Joakim Eriksson, Spårvägens FK och där kom Tomas Jennerstål på en fin femteplats och unga Viktor Karell blev sjua. Fredrik Carpentsier, som nyligen kommit med i men ännu inte representerar vår förening kom i mål som tia.

/Hans Davidsson

Läs hela inlägget »

På tisdagskvällen den 25 juni anordnade FK Studenterna 2019 års upplaga av ”Långlöparnas kväll” på Enskede IP. Fyra välfyllda heat av duktiga damer och herrar tog sig an de 25 varven, 126 startade och 104 fullföljde. LK Roslagens Tomas Jennerstål var på plats och slutade trea i C-finalen och förbättrade klubbrekordet till 35.05.75 för män seniorer och i hans egen ålderklass  M 45.

/Hans Davidsson

Läs hela inlägget »

Som tidigare rapporterats deltog två av våra Roslagslöpare den 15 juni 2019 i ultramaratontävlingen Jättelångt som består av nästan sju mils löpning längs roslagsleden från Grisslehamn till Norrtälje. Jennie Sandberg som sprang hem en fin fjärdeplats på tiden 8.28.20 berättar:

"Det var en fantastisk tävling och jag fick mersmak för ultralopp. Jag hade inga tidsmål för dagen, bara att ta mig i mål. Banan trodde jag skulle bestå av stigar och vägar men terrängen var stundtals tuffare än väntat. Vi fick klättra över klippor, springa på stenar, krypa under och klättra över träd och min största farhåga var att springa fel. Det gjorde jag lyckligtvis inte även fast värmen gjorde mig lite yr mot slutet och det kändes som myrsteg framåt. Bansträckningen var förövrigt vacker som en saga!"

Björn Stavre gav Jennie betyget en "brutalt bra tid" men var själv riktigt nöjd med att komma i mål efter nio timmar, tretton minuter och tjugo sekunder i 27 graders värme, under en molnfri himmel och utan svalkande vindar. Med lite krafter kvar kunde han till och med spurta den sista biten, vilket i det här fallet var hela fyra kilometer.

/Tomas J

Läs hela inlägget »

Arkiv

Senaste nyheter