Löparklubben Roslagens CAROLINA WIKSTRÖM blev sensationell SM-fyra då hon gjorde sin SM-debut på halvmaraton i samband med Göteborgsvarvet, Carolina som tävlingsdebuterade så sent som förra året vid Stockholm Marathon.

För Carolina var Göteborgsvarvet en fantastisk folkfest runt hela banan vilket var väldigt peppande och roligt ! Före Carolina kom hemmafavoriten Charlotta Fougberg , Ullevi  med tiden 1.13.16 och på det blev hon svensk mästarinna. Hennes främsta utmanare var Hanna Lindholm, Huddinge som med 1.14.20 blev tvåa och bronset gick till Cecilia Norrbom , Spårvägen på 1.16.10 och på en sensationell fjärde plats kom LK Roslagens Carolina Wikström efter haft 5 km tider mellan 18.25 och 18.08 och som hon brukar hade hon en stark avslutning med tiden 1.17.06. Carolina passerade tidigare SM-vinnaren Malin Strand, Sävedalen när det var ca 5 km kvar av loppet.

Vad säger då SM-fyran Carolina Wikström själv om loppet:
-         Jag har varit osäker på min form senaste tiden, så när jag ställde mig på startlinjen hade jag en inställning att göra mitt eget lopp och springa kontrollerat. Jag ville undvika stumma ben och mjölksyra första halvan av loppet och därför kände jag mig relativt pigg på andra halvan.
-         Jag hade turen att stöta på en kille ungefär efter halva loppet som jag slog följe med hela loppet. Han höll utkik efter konkurrerande tjejer och peppade mig att trycka på extra i slutet – vilket var guld värt !
-         Sammantaget hade jag en väldigt bra och kontrollerad känsla fram till sista 2 km och blev väldigt förvånad när jag såg att jag var så nära  mitt personbästa. (11 sekunder) Skönt formbesked inför Stockholm Marathon om 2 veckor.

Förutom Carolina Wikström sprang LK Roslagens Isabell Svensson på årsbästa 1.29.20 och Carolinas mamma, Anna-Karin,  blev som Carolina fyra , i sin åldersklass K 50 på nya ålderklassrekordet 1.33.25.

/Hans Davidsson

Läs hela inlägget »
Jenny, Maria, Helena, Torbjörn och Jennie.
Jenny, Maria, Helena, Torbjörn och Jennie.

Onsdagen den 15 maj bjöd på en härlig vårkväll i Vallentuna när det nionde Arenamilen skulle avgöras under löpförhållanden som med den mojnande vinden närmade sig det ideala. 10 000 meter stod på programmet och det stora startfältet på över trettio löpare visade bredd med juniorer på elitnivå i den ena änden till arrangörsklubben Vallentuna FK:s nestor, den 72-årige Bengt Lindgren i den andra. På startlinjen stod också fem Roslagslöpare med ambitionen att sätta en hög standard redan i premiären av arenasäsongen.

Av de orangeklädda löparna var det Maria Sundberg som gick ut starkast och hon behöll den positionen loppet igenom, kom i mål på tiden 44.40,35 minuter och satte därmed klubbrekord i klassen K40. Bakom Maria närmade sig Jennie Sandberg som sprang ett jämnt och väldisponerat lopp. 44.51,98 minuter efter start tog sig Jennie över mållinjen och den tiden är bara sexton sekunder från hennes eget klubbrekord i K45 från samma tävling förra året.

Formstarka Torbjörn Folkesson gick ut hårt och såg länge ut att kunna hålla den nivån loppet igenom men under sista tredjedelen fick han det lite jobbigare. En god fartökning under sista kilometern tog honom närmare 45-minutersgränsen och han kunde pusta ut efter 45.11,92 minuter vilket också är det nya klubbrekordet i M55. Bakom honom sprang Helena Mägi in på 45.50,31 minuter och även Helena kunde därmed stoltsera med ett klubbrekord, nämligen det i K35. Jenny Karlsson öppnade hårt men straffades en aning för det under senare delen av loppet. Likt Torbjörn kunde hon dock klämma i med en rejäl avslutning och hon passerade målstrecket just när klockan slog 46.28,05 och därmed var LK Roslagens insatser i denna säsongspremiär av 25-varvsplågan all.

Andreas Åhwall från Hässelby SK vann herrklassen med tiden 30.54,64 minuter och 21 respektive 39 sekunder bakom honom kom gotlänningen Fred Grönwall, Roma IF och FK Studenternas Isak Hellström. I damklassen tog FK Studenterna hand om hela prispallen med Johanna Salminen som segrarinna på 36.23,28 minuter och Anna Jonsson och Malin Gibrand 31 respektive 39 sekunder bakom Johanna.
/Tomas J

Läs hela inlägget »
Foto: Roslagens Sparbank/Markus Berglund Foto: Roslagens Sparbank/Markus Berglund

Löparklubben Roslagen fick idag mottaga 20 000 kronor från Roslagens Sparbanks stipendium med följande motivering
Den 6 juni går Norrtälje Stadslopp av stapeln för andra året i rad.
De som deltar i loppet och går i mål kommer att få en fin medalj som pris !

Löparklubben Roslagen får ett bidrag på 20 000 kronor av Roslagens Sparbanks Stiftelser
som går till att ta fram en medalj till Norrtälje Stadslopp.
 
Stipendieutdelningen ägde rum den 15 maj på Café Chocolate i Rimbo, och vi var representerade av ordförande Owe Ahlström och kassören Hans Davidsson.
 
Löparklubben Roslagen får härmed framföra vårt stora och varma tack för  vårt stipendium från Roslagens Sparbanks Stiftelse !
/Hans Davidsson

Foto: Roslagens Sparbank/Markus Berglund
Foto: Roslagens Sparbank/Markus Berglund
Läs hela inlägget »

Vid helgens Stadslopp i Östhammar blev Emil Ohlsson fin trea  i seniorklassen efter bröderna Axel och Emil Djurberg från Hässelby SK.

Patrik Eriksson som debuterade för LK Roslagen sprang in på en sjunde plats.

/Hans Davidsson

Patrik och Emil
Patrik och Emil
Läs hela inlägget »

Malin Besson tog sin andra raka seger då hon vann Eskilstuna Milen föregående helg på nya personbästa 37.38 !
/Hans Davidsson
 

Läs hela inlägget »

Arkiv

Senaste nyheter