Vid ett mycket fint höstväder arrangerades Höstrusket på klassisk mark på Norra Djurgården.
LK Roslagens Malin Besson gjorde ett fint lopp då hon blev femma i damklassens 10 km på tiden 40.39 och det positiva i loppet var att Malin avancerade och hade krafter kvar , då hon låg elva efter halva loppets 5 km till sin slutplacering som  femma efter 10 km.

/Hans Davidsson

Läs hela inlägget »

LK Roslagens Carolina Wikström övertygade igen när hon vann damernas halvmaraton vid Åland Marathon, tävlingen genomfördes under mycket tuffa väderförhållanden i nollgradigt väder och stormbyar  mellan 10-15 m/sek som mötte dem under delar av banan.

Carolina tog täten direkt i damklassen och hon var vägvinnande med sitt fina löpsteg och drygade ut för varje varv och sprang i mål på nya banrekordet och klubbrekordet  1.21.21, som var ett nytt klubbrekord med 30 sekunder och segermarginalen blev nästan fyra minuter till Litauens Edita Maggi (tävlade för Fredrikshofs IF som hade en stor och framgångsrik trupp på plats) som fick sluttiden 1.25.01.  

Sara Smith som hade det mycket tufft i det kalla och blåsiga vädret sprang in på tredje plats med tiden 1.32.09 och hon hade sällskap under hela loppet av sin pojkvän Gustav von Heijne som blev elva i herrklassen med 1.32.10. Tävlingen var mycket internationell då fyran i damklassen blev Diane Sadik från Schweiz.  Det gemensamma för alla LK Roslagens löpare var att de sprang på väldigt jämna varvtider , då banan genomfördes på en 4 ½ varvsbana.

På Ålandsresan var även blivande LK Roslagen löparen Simon Wahlström från NAIF-79 som sprang 10 km och där blev han tvåa med den fina tiden 37.35 och han var 20 sekunder efter Valentin Bruma från Rumänien och på spurtrakan slog han trean Pierre Lourdais med 3 sekunder från Studenternas. Simon vann gratisstart för Åland Marathon 2019 !


En lyckad utflykt till Åland som bjöd på ett kallt och blåsigt väder !

/Hans Davidsson

Carolina Wikström
Carolina Wikström
Läs hela inlägget »

Det är officiellt ett par veckor kvar på den gamla säsongen men i Rimbo har vi redan börjat lägga grunden för ett framgångsrikt 2019. I torsdags sprang ett stort gäng snabbdistans i motionsspåren och avslutade med lite styrkeövningar. Vill du också bli både starkare och snabbare hänger du med, torsdagar klockan 18.00 vid motionsspåren i Rimbo.

Några trötta men glada snabbdistanslöpare.
Några trötta men glada snabbdistanslöpare.
Läs hela inlägget »

Fritjof Fagerlund deltog under söndagen vid Templiers i Frankrike i ett tufft Ultralopp på 78 km och som har en stigning på 3 650 meter.
-          Fritjof tycker att det var ett tufft lopp och han saknade kraft när det gick uppåt, medan det flöt på bra nerför med vackra vyer över platser dom passerade och han kämpade stig till en 15:e plats totalt, vilket räckte till en andraplats i Masterklassen.

/Hans Davidsson

Läs hela inlägget »

Carolina Wikström övertygar och presterar bättre resultat vid varje tävling hon ställer upp i och vid dagens Hässelbylopp över 10 km springer hon in på en fin sjunde plats med nya klubbrekordet som nu är på 36.50 och det är ett nytt klubbrekord med drygt 1½ minut från hennes förra klubbrekord satt vid Tjejmilen ! Det som övertygar är också att Carolina är starkare ju längre loppet går, vid halva sträckans 5 km ligger Carolina på tolfte plats med tiden 18.13 och på de sista 5 km avancerar Carolina ytterligare fem placeringar fram till sjunde plats.
Löparklubben Roslagen hade ytterligare några löpare , där Sara Smith kom in på 26:e plats med personbästa 40.16 och hon hade också en positiv trend i loppet då Sara låg på 34:e plats efter halva loppet , Sara  avancerade åtta placeringar till 26:e plats.
Karin Hübinette kom in som 54:a med tiden 42.53 och Helena Mägi hade tiden 46.50.

I herrklassen debuterade klubbens nyaste medlem, Gustav von Heijne med tiden 40,51.

/Hans Davidsson

Sara, Gustav och Carolina
Sara, Gustav och Carolina
Läs hela inlägget »

Arkiv

Senaste nyheter