LK Roslagens PER JEMTH DM-mästare på 10 000 meter

När IF Mantra Sport i Uppsala arrangerade Mittsvenskas DM på 10 000 meter på Uppsalas Friidrotts Arena i lördags gick det alldeles utmärkt för Löparklubben Roslagens fyra deltagare som gjorde 4 starter och 4 personbästa. Förutsättningarna var inte helt optimala, en hel del regn och något för mycket blåst.

LK Roslagens PER JEMTH blev Mittsvensk DM-mästare på 10 000 meter för Män 50 på nya klubbrekordet 34:35.1. BRONS-medaljer togs av Magnus Berg , M40 på nya personbästa 36:48.7 samt även av Fredrik Carpentsier i M45 även han med nytt personbästa 36:55.6.

Den stora överraskningen var annars LK Roslagens MALIN ÖSTERMAN som förbättrade sitt personbästa med två och en halv minut till 37:31.5 när hon blev tvåa vid damernas Mittsvenska DM, en placering bättre än fjolårets tredje plats.

- Malin siktade på 90 sekunder per varv , och hon lyckades hålla sig kring 89-91 sekunder på alla varv, så det var väldigt stabilt genomfört.

Nästa helg genomförs SM-terrängen på Grimsta sportfält med Hässelby som arrangör och där är LK Roslagen väl representerad.