Tre nya klubbrekord i Arenamilen

Jenny, Maria, Helena, Torbjörn och Jennie.
Jenny, Maria, Helena, Torbjörn och Jennie.

Onsdagen den 15 maj bjöd på en härlig vårkväll i Vallentuna när det nionde Arenamilen skulle avgöras under löpförhållanden som med den mojnande vinden närmade sig det ideala. 10 000 meter stod på programmet och det stora startfältet på över trettio löpare visade bredd med juniorer på elitnivå i den ena änden till arrangörsklubben Vallentuna FK:s nestor, den 72-årige Bengt Lindgren i den andra. På startlinjen stod också fem Roslagslöpare med ambitionen att sätta en hög standard redan i premiären av arenasäsongen.

Av de orangeklädda löparna var det Maria Sundberg som gick ut starkast och hon behöll den positionen loppet igenom, kom i mål på tiden 44.40,35 minuter och satte därmed klubbrekord i klassen K40. Bakom Maria närmade sig Jennie Sandberg som sprang ett jämnt och väldisponerat lopp. 44.51,98 minuter efter start tog sig Jennie över mållinjen och den tiden är bara sexton sekunder från hennes eget klubbrekord i K45 från samma tävling förra året.

Formstarka Torbjörn Folkesson gick ut hårt och såg länge ut att kunna hålla den nivån loppet igenom men under sista tredjedelen fick han det lite jobbigare. En god fartökning under sista kilometern tog honom närmare 45-minutersgränsen och han kunde pusta ut efter 45.11,92 minuter vilket också är det nya klubbrekordet i M55. Bakom honom sprang Helena Mägi in på 45.50,31 minuter och även Helena kunde därmed stoltsera med ett klubbrekord, nämligen det i K35. Jenny Karlsson öppnade hårt men straffades en aning för det under senare delen av loppet. Likt Torbjörn kunde hon dock klämma i med en rejäl avslutning och hon passerade målstrecket just när klockan slog 46.28,05 och därmed var LK Roslagens insatser i denna säsongspremiär av 25-varvsplågan all.

Andreas Åhwall från Hässelby SK vann herrklassen med tiden 30.54,64 minuter och 21 respektive 39 sekunder bakom honom kom gotlänningen Fred Grönwall, Roma IF och FK Studenternas Isak Hellström. I damklassen tog FK Studenterna hand om hela prispallen med Johanna Salminen som segrarinna på 36.23,28 minuter och Anna Jonsson och Malin Gibrand 31 respektive 39 sekunder bakom Johanna.
/Tomas J

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter