SM-silver till Carolina

Prispallen. Foto: Deca Text & Bild
Prispallen. Foto: Deca Text & Bild

Carolina Wikström, Löparklubben Roslagen, sprang hem silvermedaljen i rekordfart vid SM 10 km landsväg.

Inför SM 10 km landsväg på Anderstorps Racingbana utanför Gislaved hade Carolina som mål att främst genomföra loppet på ett bra sätt och att få en genomkörare inför nästa helgs VM i halvmaraton, men oj - på vilket sätt hon genomförde loppet!

Carolina före Hanna. Foto: Deca Text & Bild Carolina före Hanna. Foto: Deca Text & Bild

Carolina valde inledningsvis att inte haka på Meraf Bahta som öppnade hårt, utan låg en bit bakom tillsammans med Huddinges Hanna Lindholm. Vid 6 km ökade Carolina till racingfart på Andertorps banor för att till slut springa in på nytt upplandsrekord med tiden 32.38. Hennes sista 4 km är hela 29 sekunder snabbare än Hanna Lindholm som kom trea i loppet. Carolina tar också in på Meraf Bahta som dock kunde hålla undan och vinna på 32.02 .

- Jag är mycket nöjd med känslan och tiden. Speciellt då jag haft en infektion i veckan, vilket bådar gott inför nästa helg, säger Carolina.

Vi önskar henne lycka till inför VM i halvmaraton i Polen nästa helg. Övriga lagkamrater är: Charlotta Fougberg , Hanna Lindholm och Sara Lahti.

/Hans Davidsson

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter