Jenny Karlsson vann Brottbyrundan

För fyrtionionde året i rad arrangerades Brottbyrundan i lördags på de erkänt tuffa terrängspåren vid Össeby IP i Brottby. Ett litet antal Roslagslöpare var där för att ta sig an de olika distanserna och med fanns också några supportrar för att heja fram de våra.

Jenny i topp
Jenny i topp

Främst placerade sig Jenny Karlsson som fick det stora nöjet att kliva upp överst på prispallen efter sin seger i klassen Kvinnor 10 km. Jennie Sandberg sprang 20 km, placerade sig trea och fick därmed även hon känna på den svala luften högt ovanför marken uppe på prispallen. Torbjörn Folkesson jagades under loppet av Jenny K men kunde dra ifrån på slutet och gå i mål på en tid strax under femtio minuter och med det resultatet slutade han tolva i klassen Män 10 km medan Helene Vivenius kom nia i motionsklassen på 5 km-sträckan.

Jennie glad trea
Jennie glad trea

Nästa lördag springer samtliga vår egen tävling Rimbohusmilen och får där en chans att se hur mycket snabbare de springer en förhållandevis flack milbana jämfört med den roliga, men backiga Brottbyrundan. Nästa år firar Brottbyrundan 50 år så reservera månadsskiftet aug/sep 2020 redan nu för en rejäl utmaning och ett trivsamt arrangemang.

/Tomas J


Länk till samtliga resultat i Brottbyrundan 2019-09-07

Resultat för LK Roslagen:

20km
K - 3. Jennie Sandberg - 1.44.33 (51.01 / 53.32)

10km
K - 1. Jenny Karlsson - 50.32
M - 12. Torbjörn Folkesson - 49.53

5km
K - 9. Helene Vivenius - 34.16
 

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter