Alexander vann DM

Alexander i ett tidigare lopp. Foto: Privat

Alexander Åsberg vann en hård junioruppgörelse vid Slottsmilen vid Rånäs slott och tog därmed hem gulden i både seniorklassen och M22 i DM 10 km landsväg.

I fint och soligt höstväder och bra löpförhållanden avgjordes den sen i våras uppskjutna Slottsmilen vid Rånäs slott med Rånäs 4H som arrangör. Tävlingen utgjorde samtidigt Upplands DM på 10 km landsväg.
Löparklubben Roslagen hade stora framgångar genom våra juniorer, 20-åriga Alexander Åsberg och den stora överraskningen 22-åriga Rasmus Möller Jess. Tillsammans med Joakim Thelin, Upsala IF, drog de upp farten från början. Joakim fick släppa först medan Rasmus började tappa något först på sista kilometern. Alexander vann på tiden 32.56, endast 4 sekunder från Emil Olssons klubbrekord, och Rasmus var sju sekunder efter med tiden 33.03. Dubbla DM-medaljer blev det för båda då Alexander vann guld i både seniorklassen och M22 medan Rasmus tog silver i samma klasser.

LK Roslagens Tomas Jennerstål fick springa sitt eget lopp då han kom in som totalfyra och vann DM-guldet i M45 med nästan en och en halv minut på tiden 36.35. Joakim Pihlstrand-Trulp (M 40) och Mikael Tennare (M55) tog också DM-guld till Löparklubben Roslagen.