Topptid av Alexander i Sevilla

Alexander segrade i M22-klassen i Sevilla Maraton
Alexander segrade i M22-klassen i Sevilla Maraton

Bland 13 000 startande i söndagens Sevilla Maraton i Spanien fanns Löparklubben Roslagens 19-åriga Alexander Åsberg som gjorde sitt tredje maratonlopp sen debuten i fjol i Stockholm, då han sprang på 3 timmar och 34 minuter.

Ännu en gång gjorde Alexander en topprestation då han vann M22-klassen med preliminära 2.37,45, drygt 10 minuter bättre än tvåan i loppet, och förbättrade sitt personliga rekord sen i höstas med hela 18 minuter.

Alexander gick ut i ett tempo motsvarande 18.35-18.50 per 5 km och höll det med minimala svängningar hela vägen, vilket innebar två jämna halvmaror, den första på 1.18.45 och den avslutande på 1.19.00.

Alexander var mycket nöjd efter loppet och konstaterade att han efter första årets satsning på löpning har förbättrat sig på maratondistansen med nästan en timme.

/Hans D

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter