Edvin tog brons vid terräng-SM

Edvin med bronspengen

Debutanten Edvin Nilsson i 16-årsklassen och våra veteranlöpare var det stora glädjeämnet vid terräng-SM i Vällingby.

Årets svenska mästerskap i terränglöpning avgjordes i ett regnigt och lite kylslaget väder på Grimstafältet i Vällingby med Hässelby SK som arrangör. Löparklubben Roslagen hade en så stor trupp som 18 anmälda med, de flesta i veteranklasserna.

Den främsta prestationen av roslagslöparna gjordes dock i 16-årsklassen av Edvin Nilsson, som själv hade anmält sig till mästerskapet och samtidigt sökt medlemskap i LK Roslagen. Edvin visade ingen respekt för konkurrenterna i de bägge klasserna pojkar 16- respektive 17 år som startade samtidigt. Han öppnade runt 15:e plats efter första kilometern, låg vid varvningen efter två km på tionde plats och därefter avancerade han i fältet. De sista 500 metrarna spurtande Edvin starkt och blev till slut 6:a i mål och trea i P16. I sin klubbdebut tar Edvin Nilsson alltså bronsmedaljen vid ungdoms-SM. Grattis Edvin!

Innan Edvins genombrott hade både kvinnliga och manliga veteranerna tävlat med framgång. Carola Eriksson blev trea och tog bronset individuellt i K 35 och var också en i laget som tog silver för Kvinnor 35+ tillsammans med K 40-tjejerna Inga Kazlauskaite och Rebecca Lindberg. Studenternas FK tog lagguldet och Spårvägens FK åkte hem med bronsmedaljerna.

Det var svårt att räkna lagtider i år; normalt startar klasserna samtidigt men då arrangemanget var Corona-anpassat med högst 50 löpare i varje heat blev det tre heat med ett par klasser i varje bland de manliga veteranerna. Det var nästan 20 lag som deltog i Män 35+ och LK Roslagen hade en hård kamp med Vallentuna FK om 5:e plats. Efter två heat och halva sträckan (4 km) av det sista heatet, där vi hade våra M45 grabbar, låg LK Roslagens lag 6:a. Per Jemth hade hängt med en bit bakom täten men började tröttna något där. Då avancerade istället Tomas Jennerstål i fältet och kunde till slut försvara sin 4:e plats från fjolårets tävling. Per slutade 7:a i klassen. Tommy Lindberg som gjorde ett starkt lopp i M 50 och tog 7:e plats i den klassen ingick också i laget som till slut slog Vallentuna FK med 20 sekunder och blev femma.