Fritjof Fagerlund vann Ultravasan 90!!

 Efter att ha kommit tvåa 2016 och femma 2017 lyckades Fritjof Fagerlund alltså vinna 2018 års upplaga av Ultravasan 90.

Fritjof har tränat på bättre än någonsin under sommaren och kände att formen var riktigt bra. Han skulle egentligen sprungit den kortare distansen 45 km med tanke på VM 100km om tre veckor men kände att han hade chansen att vinna i år och efteranmälde sig därför till 90km dagarna före start.

Fritjof berättar att han kände sig riktigt stark första halvan av loppet och sprang med ett leende på läpparna. Sedan kom backarna mot Oxberg som han tidigare år upplevt som jobbiga och tog det därför extra lugnt där för att spara kraft. Det var sedan strax efter en mycket lång utförslöpa efter drygt halva loppet som siste löpare, amerikanen Patrick Reagen släppte. Fritjof upplevde det inte som det var något ryck han gjorde där på platten utan att han fortsatte springa med samma ansträngningsgrad men att den långa utförslöpan troligtvis slet lite mer på amerikanens ben än sina egna.

Vidare berättar Fritjof att han inte hade någon svacka direkt men var ganska trött när 15 km återstod. Fick dock baktider hela tiden och sista 5-10 km försökte han ändå njuta då han kände sig ganska trygg med det försprång han då hade på 4-5 minuter. Ett försprång som han sedan utökade till dryga 8 minuter i mål.

Nästa lopp för Fritjof blir alltså VM på 100km i Kroatien om tre veckor. Tiden fram till dess kommer innehålla en del vila men samtidigt den träning som krävs för att behålla farten i benen, säger Fritjof. 
/Isabell Ahlström

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter