Fritjof Fagerlund kom 5:a på Ultravasan

I lördagsmorse kl 05.oo startade årets Ultravasan en tävling i ”fäders spår” med start i Sälen och mål vid klockstapeln i Mora, för att springa hela 9 mil. Årets tävling fick tyvärr gå i regn och ruskväder, vilket var en x-tra påfrestning för årets löpare på Ultravasan.

Årets tävling hade samlat en hel del löpare av världseliten där årets seger gick till en svensk löpare Elov Olsson som sprang på 6.07.37, tvåa var från USA, Patrick Reagan och bronsplats togs av Ansio Henri från Finland och fyran var från Polen Barts  Olszewski  och på en fin femte plats kom Löparklubben Roslagens FRITJOF FAGERLUND med tiden 6.29,25, med den tiden vann hann även Män 40.

Hur tycker Du Fritjof att årets tävling var ?
- Dagens ultravasa blev ett mycket tungt lopp för mig. Femte plats var en helt OK placering i ett mycket tufft startfält, men jag hade hoppats på att springa både snabbare och med en bättre känsla i kroppen. Nu är det bara att försöka ladda in ny energi och bra återhämtning.

/Hans Davidsson

Prisutdelning för placering 4 till 10 (plac 8 saknas) med Fritjof som nummer två från vänster.