CAROLINA WIKSTRÖM övertygade när hon vann halvmaraton vid Åland Marathon

LK Roslagens Carolina Wikström övertygade igen när hon vann damernas halvmaraton vid Åland Marathon, tävlingen genomfördes under mycket tuffa väderförhållanden i nollgradigt väder och stormbyar  mellan 10-15 m/sek som mötte dem under delar av banan.

Carolina tog täten direkt i damklassen och hon var vägvinnande med sitt fina löpsteg och drygade ut för varje varv och sprang i mål på nya banrekordet och klubbrekordet  1.21.21, som var ett nytt klubbrekord med 30 sekunder och segermarginalen blev nästan fyra minuter till Litauens Edita Maggi (tävlade för Fredrikshofs IF som hade en stor och framgångsrik trupp på plats) som fick sluttiden 1.25.01.

Sara Smith som hade det mycket tufft i det kalla och blåsiga vädret sprang in på tredje plats med tiden 1.32.09 och hon hade sällskap under hela loppet av sin pojkvän Gustav von Heijne som blev elva i herrklassen med 1.32.10. Tävlingen var mycket internationell då fyran i damklassen blev Diane Sadik från Schweiz.  Det gemensamma för alla LK Roslagens löpare var att de sprang på väldigt jämna varvtider , då banan genomfördes på en 4 ½ varvsbana.

På Ålandsresan var även blivande LK Roslagen löparen Simon Wahlström från NAIF-79 som sprang 10 km och där blev han tvåa med den fina tiden 37.35 och han var 20 sekunder efter Valentin Bruma från Rumänien och på spurtrakan slog han trean Pierre Lourdais med 3 sekunder från Studenternas. Simon vann gratisstart för Åland Marathon 2019 !

En lyckad utflykt till Åland som bjöd på ett kallt och blåsigt väder !