Julia Rasmusson & Malin Österman snabba vid Uppsala Marathon

Uppsala Marathon som genomfördes för sjätte gången under lördagen i ett fint höstväder med 400 löpare anmälda på maraton samt hela 700 halvmaratonlöpare.

Löparklubben Roslagen hade fyra löpare med på halvmaran som Isabelle Brauer vann med LK Roslagens stora överraskningar genom Julia Rasmussons tredje plats och Malin Östermans femte plats.

LK Roslagen tjejerna överraskade med att slå sina personliga rekord med 5-6 minuter, då Julia Rasmusson som trea med sluttiden 1.21.48, drygt halvvägs vid Uppsala Högar låg Julia 4:a och sista milen var det bara segrarinna, som var snabbare än Julia som var helt oberörd vid målgången. Malin Österman gjorde också ett övertygande lopp då hon med tiden 1.24.50 blev femma och även hon slog sitt personbästa med 6 minuter som hon satte vid SM i halvmarton i somras. Vilken resultat utveckling för tjejerna!

Dessutom kom Karin Hübinette, som förra helgen tog VSM Silver, en nionde plats med tiden 1.33.35 och på herrsidans halvmaratonlopp hade Staffan Sundberg tiden 1.31.03!