LK Roslagens styrelse för 2022

Olle Jansson (Ordförande)

Hans Davidsson sekreterare , kassör
Bengt Hammar vice ordförande
Mikael Blom
Eva Lundqvist
Anna Karin Hedrén
Mikael Tennare
Fredrik Carpentsier
 

Intervju med ordföranden

¨Lagandan är en viktig styrka i varje friidrottsförening.¨

Han tror på bredden mot toppen och tycker att de perfekta förutsättningarna finns i LK Roslagen. Möt klubbens nye ordförande Olle Jansson.

Med en bakgrund som aktiv idrottsutövare och ordförande inom Rånäs 4H är LK Roslagens nye ordförande Olle Jansson erfaren inom friidrottsrörelsen. Hans idrottsresa startade på skidgymnasiet i Torsby, därefter studerade han till fritidsledare på Bosön folkhögskola samtidigt som han var aktiv i Rånäs 4H.
Olle Jansson upptäckte under sina år i Rånäs 4H, både som aktiv och som ordförande, vikten av att ha en laganda inom föreningen, även när det rör sig om friidrott som är en individuell sport. Och just laganda är något han vill se mer av i LK Roslagen.
Idag är Olle Jansson politiskt aktiv som oppositionsråd för socialdemokraterna i Norrtälje kommun. Tidigare jobbade han med barn och skolfrågor men numera arbetar han brett med alla politiska frågor.

Hur känns det att vara ny ordförande för LK Roslagen?

– Det känns kul. LK Roslagen är en klubb där det finns mycket positiv energi. Trots att klubben är relativt ny så har vi värvat många medlemmar på kort tid. Det visar på att det finns ett behov att samla olika löpare från Roslagen i en och samma klubb.

Hur vill du sätta din prägel på LK Roslagen?

– Det är viktigt att ta till vara på den enorma bredd som finns inom klubben och det gör vi genom att förena elitidrottare och motionärer. Vi måste också lyssna på medlemmarna och de aktiva när de behöver stöd och utifrån det försöka stötta dem så gott det går med sponsorer. Det handlar helt enkelt om att skapa så bra förutsättningar som möjligt för de aktiva så att de kan utvecklas ännu mer.

Hur kommer LK Roslagen sticka ut jämfört med andra klubbar?

– Vi ska våga ta för oss och delta i de små likväl som i de stora mästerskapen. Det är viktigt att alla som vill får vara med och representera klubben på tävlingar. På så sätt visar vi upp oss och fler kommer att få upp ögonen för LK Roslagen.

Vilken var din favoritdistans som aktiv friidrottare?

– 800m. Jag föredrog alltid de kortare distanserna, oavsett om det var skidor eller löpning. En gång sprang jag däremot Hälsingeleden, ett lopp som är 51 km som går mellan Bollnäs och Harsa. Jag minns inte vilken tid jag hade. Däremot minns jag att det var jobbigt och att jag sprang fel vid ett tillfälle och säkert sprang någon kilometer för långt.

Vi önskar Olle Jansson lycka till som ny ordförande för LK Roslagen!

Text: Martin Hammar
Bild: Norrtälje Kommun