Vilken succé för Norrtälje Stadslopp & Papricaloppet!

Under söndagen den 4 juni avgjordes den femte (5:e) upplagan av Norrtälje Stadslopp & Papricaloppet med nytt deltagarrekord för tävlingen med 403 starter.

Huvudklasserna vanns av Johan Fagerberg från Malmö löpare bland män och Linnea Sennström från Hässelby vann damernas och båda två vann även Spurtpriset vid Snäckan (se bilderna).

Roslagens främsta löpare var Malin Österman , som kom tvåa i damklassen, med Malin Emilsson på 5:e plats samt Carola Eriksson på 6:e plats och 15-åriga Love Hedrén var bästa manliga löpare på 10:e plats.

Papricaloppet hade samlat över 300 barn och främst i 12-årsklassen var Jonas Risom, Rånäs 4H och Chelsea Taravosh från Enebybergs IF.

Under lördagen gick även Stockholm Marathon samt även SM i maraton avgjordes. Efter ett imponerande premiärlopp i maraton kom Julia Rasmusson , LK Roslagen på en fin 14:e plats vid SM med fina tiden 2.53.00.

Nästa arrangemang blir upptakt av Löparkvällar på IP, onsdagen den 21 juni 2023 som även är Roslagens Mästerskap.
Johan Fagerberg. Foto: Mats Jällrud
Linnea Sennström. Foto: Mats Jällrud