Carolina VM-kvalade på halvmaran

Arkivbild på Carolina och Isabell
Arkivbild på Carolina och Isabell

Löparklubben Roslagens Carolina Wikström svarade för den främsta svenska insatsen vid söndagens halvmaraton i Barcelona där hon sprang på fantastiska 1.11.44! Hon kapade inte mindre än fyra minuter från sitt tidigare personrekord (1.15.49) och sprang in på en 12:e plats bland världslöpare från Etiopen och Kenya. Hon förbättrade dessutom Anna Rahms Roslags- och Upplandsrekord med nästan 2 minuter.

Person- och klubbrekord på milen också

Det blev ett "jämnfartslopp" där Carolina gick ut i ett tempo motsvarande 17.00 per fem km och höll det med minimala svängningar hela loppet igenom. På vägen fick hon en mellantid vid 10 km på precis 34.00 som innebar ett rejält person- och klubbrekord (tidigare 34.41 när hon vann Hässelbyloppet). På fulla halvmaratonsträckan klättrar Carolina högt upp på den svenska genom tiderna-listan där hon, bara två minuter ifrån toppduon Sara Lahti och Isabellah Andersson, går in i en meriterad ”1.11-klunga” med bl a Evy Palm, Midde Hamrin och Hanna Lindholm.

VM och EM-kvalade på halvmaraton

Genom att underskrida 1:12 klarade Carolina kvalkravet för EM i halvmaraton i Paris i slutet av augusti. Hon kvalade dessutom in till VM-halvmaran som går i Polen om en dryg månad, men den krockar tidsmässigt med Barcelona maraton den 15 mars som är sista chansen att kvala till OS i maraton.
- Jag satsar på OS och så får jag ha EM som en backup-plan om jag inte klarar OS-kvalet, säger Carolina.

Löparklubben Roslagen hade ytterligare två löpare nere i Barcelona; det var Carolinas mamma Anna Karin Wikström som persade med tiden 1.29.25 och blev 3:a i Kvinnor 50 samt Isabell Svensson som också gjorde ett bra lopp med tiden 1.30.09.

/Hans D
 

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter