Carolinas VM-debut

I helgen avgjordes världsmästerskapet i halvmaraton i polska Gdynia. LK Roslagens Carolina Wikström var en av damerna på plats och representerade Sverige med bravur när hon slog nytt Upplands- och Roslagsrekord på distansen.

Vid VM-loppet gick svenskorna ut tufft i det blåsiga vädret och efter 5 km låg man ihop med en tid på 16.45. Vid passering av en mil passerar Charlotta Fougberg på 33.29 medan Carolina bara är två sekunder efter med tiden 33.31 och andra 5 km-tiden följaktligen på 16.46. Därefter avancerar Fougberg i fältet medan Carolinas tempo sjunker något. Nästa 5 km tid hamnar på 17.11 och fjärde 5 km-passeringen fram till 20 km är på 17.19.

I mål har Carolina Wikström tiden 1.11.31 vilket är ett nytt Roslags- och Upplandsrekord, 13 sekunder under hennes tidigare personliga rekord, och resulterade i en 37:e plats i loppet. Charlotta Fougberg kom på 18:e plats och blev bästa svenska på 1.10.19. Sveriges tredje tjej var Hanna Lindholm som kom in på 43:e plats med tiden 1.11.47 och i lagtävlingen hade dessa tre tjejer tillsammans 3.33.37 vilket gav en 8:e plats och en 4:e plats i Europa.

Kommande helg 24-25 oktober avslutas terrängsäsongen med SM i terränglöpning på Grimstafältet i Vällingby. Löparklubben Roslagen har arton anmälda deltagare med lag i båda veteranklasserna för män och kvinnor.

/Hans Davidsson

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter