Malin Östermans genombrott vid vinterns inomhustävlingar på 3 000 meter!

Det var i vattnet som Malin Österman trivdes bäst, men pandemin förändrade allting och fick Malin att byta kanoten mot löparskorna. Nu är hon en av Löparklubbens mest lysande kometer – och siktet är inställt mot framtiden.

Vid februari månads inomhustävlingar har Malin Österman fått sitt stora genombrott i vinter då Malin har sänkt sitt personbästa från 10.58.40 till det nya personbästat 10.20.62!

När Malin blev tvåa vid vårt nya distrikt, Mittsvenskas Inne-DM uppe i Gävle satte hon personbästa med hela 31 sekunder på 3 000 meter med tiden 10.27.48. Helgen efter var det SM inomhus nere i Malmö och där blev Malin 10:a och återigen nytt personbästa med 10.20.62, vilket var personbästa med 7 sekunder…

Malin Österman var under september 2022 på träningsläger i Kenya på 2 400 meters höjd och nu gör hon en ny satsning då hon under mars månad tar ledigt från tjänsten som AT-läkare på Norrtälje sjukhus. Nu åker Malin Österman till Sydafrika och därefter fortsätter hon till Kenya och träning på 2 400 meters höjd och avslutar sin träningsresa till Uganda på 2 600 meters höjd.

Malin Österman kommer hem till vårt premiärlopp SLOTTSRUNDAN vid Rånäs slott , söndagen den 2 april.

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter