Roslagsframgångar vid årets sista DM i samband med Uppsala Marathon

Allhelgondagen bjöd på ett strålande löpväder när Uppsala Marathon avgjordes med stora framgångar för LK Roslagenlöparna Malin Österman som tog silver och Therese Carlsson som tog brons vid årets sista DM för Uppland, vid DM i halvmaraton.

- Malin kom ikapp mig på slutet och tack vare det så sprang vi om en tjej från OK Linné så vi istället blev två från Roslagen på pallen, enligt Therese.

Therese Carlsson hade ett jämnt upplägg på loppet då hon fick tiden 1:32.18 , medan Malin Österman hade en snabbare avslutning och fick sluttiden 1:32.02 vid DM i halvmaraton.

Vi citerar Malins analys: "Vid tidigare lopp har jag gått ut för hårt och blivit riktigt trött i slutet. Därför la jag och Fredrik upp en taktik om att börja på 4:20-4:30 tempo på första milen och därefter känna efter och anpassa. Och det visade sig vara en bra taktik, sprang om en hel del sista milen."

Carolina Wikström deltog i ett av lagen vid stafetten vid Uppsala Marathon

Vi citerar Carolina Wikström från hennes Instagram om sitt sista lopp, representerande LK Roslagen.

"Extra speciellt för mig i och med att det var mitt sista lopp representerande Löparklubben Roslagen, en klubb som alltid kommer ligga mig varmt om hjärtat.
Kommer alltid vara tacksam över det fantastiska stöd och engagemang klubben har visat. Lika stort när mitt mål var Maraton sub 3h likväl som när jag försökte kvala till OS. En klubb full av eldsjälar som är en stor anledning till att jag vågade satsa på löpningen fullt ut . Tack!"Carolina har visat ett stort LK-Roslagen-hjärta genom åren och hon är alltid varmt välkommen hem igen.

Vi tackar för denna fantastiska tid och önskar Carolina ett stort lycka till i framtiden.

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter