SM-GULD & mästerskapsrekord av Carolina Wikström vid Stockholm Marathon!

Foto: DECA Text & Bild
Foto: DECA Text & Bild

Carolina Wikström fullbordade en fantastisk säsong med att ta andra raka SM-guldet i maraton vid Stockholm Marathon.

Löparklubben Roslagens Carolina Wikström blev totaltvåa efter etiopiskan Atalel Anmut efter att första halvan gick på 1.14.03 och med tre etiopiska löpare före sig, men med en stark andra halva , åt Carolina ikapp försprånget mer och mer. Carolina var mindre än minuten bakom vinnaren som tvåa med SM-guldtiden 2:29.56 , som innebar en sänkning av Marie Söderström-Lundbergs mästerskapsrekord från 2001 med hela 1½ minut.

Charlotta Fougberg tog silverplatsen och Hanna Lindholm tog bronset vid SM i maraton.

Löparklubben Roslagen hade även debutanter för klubben i helgen där Therese Carlsson springer in på 49:e plats vid Stockholm Maraton med tiden 3.13.24 vilket ger henne 2:a plats och klubbrekord i K45. Malin Österman debuterar vid Å-stadsloppet i Örebro med 1.35.59 på halvmaraton.

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter