DM i Terräng med LK Roslagen som arrangör i Rimbo – med stora Veteran och Ungdoms framgångar!!!

På lördagsförmiddagen stod Löparklubben Roslagen och Rimbo SOK som arrangör av Upplands sista DM-terräng vid motionsspåret i Rimbo. Vädret var mulet och 14 grader.

Tävlingarna inleddes med 2 km för 12 och 13 åringar och där hade LK Roslagens deltagare stora framgångar då Love Hedrén i sin andra tävling är snabbast på 2 km med tiden 8:01.4 och därmed tog Love sitt första Ungdoms-DM-Guld. Klubbkamraten Cajsa Persson försvarar sitt UDM-Guld från i fjol då hon vinner flickor 12 med tiden 8:29.7 som är drygt 21 sekunder bättre mot ifjol. Båda två löparna + David Hedrén vann sina respektive klasser föregående helg vid Östhammars Stadslopp.

Nöjda bröder (Love och David Hedrén) efter Östhammars stadslopp. Foto: Anna-Karin Hedrén
Nöjda bröder (Love och David Hedrén) efter Östhammars stadslopp. Foto: Anna-Karin Hedrén

Övriga ungdomsklasser dominerade Upsala IF och då främst Filippa Hägglund som slog sitt eget banrekord på 4 km med hela 47 sekunder då hon fick sluttiden 14:53.2 !
Seniorklasserna vanns av Björn Seifert, Upsala IF och Mathilda Karlsson, Östhammar FI. Lagtävlingen för Män 4 km vanns av Upsala IF med tiden 42.32.6 som var ca 3 minuter bättre än LK Roslagens första lag med Tomas Jennerstål – Per Åsberg och Tommy Lindberg. Kvinnornas lagtävling vanns av LK Roslagens damer Marianne Smedmark – Ulrica Hägglund och Helene Vivenius.

I veteran klasserna imponerade LK Roslagens Tomas Jennerstål som kom trea i seniorklassen och vann övertygande Män 45 på tiden 13:55.9 och lika imponerande var Marianne Smedmark, LK Roslagen med sin andra plats i seniorklassen och klar seger i K45 med tiden 18:05.4. Tredje veteransegern togs av Per Åsberg i Män 50 med tiden 14:54.8.

Resultat finns på EasyRecord samt listor för Veteraner och Lagtävlingen.

Imponerande lopp av EDVIN NILSSON vid Hässelbyloppet !

Under söndagen avgjordes Hässelbyloppet på 10 km och där gjorde LK Roslagens 17-åriga Edvin Nilsson ett toppenlopp från startposition ca 900 , avancerade han genom fältet till en 33:e plats och miltiden 33:43 !

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter