Vilken klubbdebut av Malin Hjertén ! Seger i Svanbergaloppet och RM!

I samband med Svanbergaloppet gick även RM i terränglöpning med stora breddframgångar för LK Roslagen och 20-åriga klubbdebutanten Malin Hjertén som vann både Svanberga loppets damklass och hon blev även RM-mästare.

Arrangören Estuna IF hade stora framgångar i ungdoms klasserna medan LK Roslagen hade stora breddframgångar i seniorklasserna.

Herrklassens 5 km vanns överlägset av Joakim Eriksson som sprang in på nya banrekordet 16:43 som var nästan en minut före Mika Sällinen, Ununge IF som blev tvåa och roslagsmästare på tiden 17:42. LK Roslagens Tomas Jennerstål blev trea och tvåa vid RM-tävlingen med tiden 17:55. Det var hård strid om att bli trea vid RM-terrängen som vanns av Edvin Linus på tiden 19:11 före Fredrik Carpentsier som hade 19:12.

I damklassen debuterade 20-åriga Malin Hjertén för LK Roslagen med att även hon vinna damklassen på ett övertygande sätt och sätta nytt banrekord på 21:22. Silverplatsen togs av Estuna Ifs Maria Harning på tiden 22:14 och tredje plats togs av LK Roslagens Helena Mägi med tiden 22:53.

Ett bra och trevligt rekordarrangemang genomfördes av Estuna IF med rekord av knattar.
Alla resultat finns på Easyrecord.

Louise Johansson , LK Roslagen vann Stockholm Trail över 5 km på tiden 32:06

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter