Toppform för Carolina Wikström i Bålsta

Foto: Deca Text & Bild
Foto: Deca Text & Bild

På lördagsförmiddagen den 1 maj anordnades ett litet elitlopp i Bålsta. Distansen var tio kilometer och OS-klara maratonlöparen Carolina Wikström visade toppform.

Loppet arrangerades av Bålsta IK ca 50 km nordväst om Stockholm. Löparna sprang två varv på en 5 km slinga. Damklassen hade ett vasst elitfält, där Hanna Lindholm, Huddinge AIS utmanade Carolina Wikström , Löparklubben Roslagen om segern. Carolina Wikström vann med tiden 32.42, tolv sekunder före Hanna som fick tiden 32.54. Trea slutade Sanna Mustonen , Hässelby SK med 33.43.
Tiden 32.42 är på sekunden samma tid som Carolina Wikström hade i Dresden den 21 mars. Carolinas personbästa är från SM på Anderstorp i oktober förra året, då hon sprang distansen på 32.38.

- Det var främst en bra genomkörare inför halvmaraton i Jordbro nästa helg. Jag tappade lite fart i kurvorna men tyckte jag höll ihop det bra Nu blir fokus att vila och ladda inför Jordbro, säger Carolina. I Jordbro kommer hon att springa en halvmara.

/Hans Davidsson
 

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter