Äventyr uppå Roslagsleden

Under lördagen den 24 april gav sig en grupp löpare från Vallentuna Friidrottsklubb, Löparklubben Roslagen och ett par till ut på ett ultraäventyr i skogarna i södra Roslagen. Det var 57 kilometer av Roslagsleden som skulle avverkas, från starten i Danderyd via Täby, Vallentuna och Brottby till Domarudden i Åkersberga.

Ett par Roslagslöpare hade dessvärre tvingats göra en DNS* redan veckan före men föreningen hade trots det tre representanter närvarande, nämligen Fredrik C, Anders H samt undertecknad. Det var åtta löpare som var med vid inledningen och gruppen fick sedan påfyllning av fyra stycken utmed vägen medan en nöjde sig och vek av hemåt efter 45 löpta kilometer.

En vecka före dagen D såg väderleksrapporterna riktigt hotfulla ut men prognoserna förbättrades vartefter och det blev till slut en ganska solig dag om än lite kylslagen och med några korta inslag av snö i luften. Vårskogarna var vackra med porlande bäckar och slänter med vitsippor men de bästa inslagen utefter banan var nog de tre stationerna där anhöriga väntade med frukt, saft, kaffe och bullar.

Tempot var blygsamt men vi var ute i omkring fem och en halv timme så energin försvann sakta men säkert ur kroppen i alla fall. Fredrik och Anders var dock såpass fräscha att de kunde kosta på sig en rejäl fartökning på sista etappen medan jag själv och ett par till "gick på fälgarna" sista kilometrarna in över mållinjen.

Väl framme på Domarudden blev det torra ombyten, eftersnack (trots att vi redan pladdrat i flera timmar), uppladdningar på träningsappen Strava för dem som håller på med det (alla utom jag?) och avslutningsvis en välförtjänt belöning i restaurangen innan hemfärd.

Nu blir det någon dags vila för de flesta, sedan hoppas vi att vi kommer stärkta ur denna prövning och så ser vi fram emot att få börja tävla till sommaren igen.

/Tomas J


*DNS = Did Not Start

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter