Carolina sverigetvåa genom tiderna

Carolina Wikström gick upp som sverigetvåa genom tiderna bland kvinnor på maratondistansen. I Valencia Marathon sprang hon dessutom långt under OS-kvalgränsen.

Löparklubben Roslagens Carolina Wikström fortsätter att imponera under säsongen 2020, Roslagslöparen stod för en fantastisk insats på Valencia Marathon under söndagsmorgonen den andra advent. Carolina korsade mållinjen som elva på 2.26.37 efter jämna halvorna 73:08 och 73:29 och går därmed upp som tvåa genom tiderna i Sverige efter hennes otroliga pers med över 7 minuter.

Carolina sänker sina personliga rekord med stora marginaler; för ett drygt år sedan sänkte hon sin tid med nästan 10 minuter vid Frankfurt Marathon och tidigare i år vann hon SM-guldet med fyra minuters marginal.
Carolina spurtade i mål som elva och bästa europé och de tio kvinnliga löpare före henne var från löparnationerna Kenya och Etiopen.

Carolina Wikströms tid är mindre än tre minuter ifrån Isabellah Anderssons svenska rekord från 2011 och tar Carolina upp som fyra i Norden genom tiderna. Carolina är dessutom tre minuter under OS-kvalgränsen vilket var hennes stora mål att underskrida.

/Hans Davidsson
 

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter