DM-tävlingar

Fritjof på väg mot klubbrekordet
Fritjof på väg mot klubbrekordet

Efter coronastoppet blir det stor aktivitet med DM-tävlingar under september-oktober.

Från slutet av september och hela oktober kommer många lopp att genomföras och först ut var DM i halvmaraton den 26 september och där deltog tre aktiva från LK Roslagen. Främst kom Fritjof Fagerlund som vann M45 på tiden 1.12.57 och DM-tvåa blev Per Jemth med personbästa 1.17.43. DM-mästare blev också Jörgen Lindh i M50 med tiden 1.26.11.

I går den 1 oktober arrangerade IF Mantra Sport Upplands DM på 10 000 meter på bana. Fritjof Fagerlund var bäst även denna gång då han åter igen vann M45 på nytt klubbrekord med tiden 33.29.9m. Tomas Jennerstål i samma klass satte säsongbästa med tiden 35.39.7m och vår tredje löpare Staffan Sundberg var bara två sekunder ifrån att vinna M50, när han persade med 38.53.1.

På söndag den 4 oktober arrangerar Löparklubben Roslagen Upplands DM i terränglöpning vid motions-och elljusspåret i Rimbo. För andra året i rad har vi inom Löparklubben Roslagen fått förtroende att arrangera Upplands DM i Terräng i Rimbo i samarbete med Rimbo SOK.
Första start är kl. 11.00 och sedan startar varje halvtimme de olika klasserna med sista start kl.13.00, tävlingen går på Rimbo SOK:s motionsspår på en 2 km slinga som springs ett varv för de yngsta och övriga har två varv eller 4 km. Tävlingen har samlat ca 80 löpare där arrangörsföreningen Löparklubben Roslagen har flest anmälda före uppsalaklubbarna Upsala IF och Uppsala LK.

VÄLKOMNA till UPPLANDS DM-terräng i Rimbo söndagen den 4 oktober !

/Hans Davidsson

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter