Carolina Wikström krossar rekorden

Carolina Wikström, LK Roslagen vinner Långlöparnas kväll 2020-06-23, Foto: Deca Text & Bild
Carolina Wikström, LK Roslagen vinner Långlöparnas kväll 2020-06-23, Foto: Deca Text & Bild

Seger på 10 000 meter, personligt rekord och den sjunde bästa tiden genom tiderna
Sveriges bästa löpare gjorde i går kväll upp över 10 000 meter i tävlingen Långlöparnas Kväll på Stockholms Stadion . Löparklubben Roslagens Carolina Wikström var där och spurtade i mål som segrare på nya personbästat 32:46.94, en "kross" med nästan 6 minuter av hennes gamla notering från SM i  Eskilstuna 2018. Tvåan Johanna Salminen, Studenterna och trean, de senaste årens SM-maratonvinnare Mikaela Arfwedson (tidigare Larsson) Spårvägen, noterade även de nya personliga rekord på 33:40.00 respektive 33:40.56. Carolinas seger i går på Stadion var alltså med nästan en minut, hennes tid är också den sjunde bästa tiden genom tiderna bland kvinnorna i Sverige på 10 000m.

Nya Roslags- och Upplandsrekord
Caroline Wikström ”krossar” även Anna Rahms 15-åriga Roslags- och Upplandsrekord med nästan 1½ minut då Anna Rahm 2005 sprang på tiden 34:12.95. Vad tyckte Carolina själv om sin prestation?
- Jag är jätteglad över loppet, med tiden 32:46.94 och en bra känsla genom hela tävlingen. Jag öppnade i ett tempo som skulle ge precis 33.00 och jag kunde sedan öka på den andra halvan. Värmen var besvärande men det hjälpte att man kunde slänga vatten på sig själv , tack vare muggarna som var utställda.

10 000 meter i Norrtälje
10 000 meter har blivit mycket populärt; totalt 74 löpare gick i mål på Stadion igår och även nästa vecka går ett fulltecknat Långlöparnas kväll del 2. En chans att springa distansen i Roslagen finns om ett par veckor då LK Roslagen har sökt sanktion för Öppet Roslagsmästerskap måndagen den 13 juli på IP i Norrtälje.

/Hans Davidsson
 

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter