Carolina slog Upplandsrekordet på 5000 m

När det äntligen blev tävlingsstart i helgen, visade det att många friidrottare har haft möjlighet att träna på bra och utvecklas under våren. Vid kvinnornas 5 000 meterslopp i Sollentuna under söndagen sprang fyra kvinnor under 16.30 , med LK Roslagens Carolina Wikström först på starka 15.59,41 i sitt första banlopp på 5 000 meter i karriären.

Tiden 15.59,41 är nytt Upplands- och Roslagsrekord med hela 18 sekunder. Tidigare rekordhavare var Ulrica Johansson, flerfaldig landslagstjej på hinder, terräng och bana.
Carolina Wikström visade åter sin styrka i slutet av loppen; vid mellantiden på 3000 meter hade hon tiden 9.38,86, samma som tvåan i loppet Hanna Bergström hade, men på de sista 2 000 metrarna drygade Carolina ut sin vinst med 24 sekunder.

- Det var ovant att springa på bana och dessutom på en ny distans. Jag är inte van vid att behöva tänka strategiskt så jag tog några dåliga beslut tidigt i loppet och hamnade längst bak i fältet. Jag trodde att jag hade förlorat chansen på sub 16 men kämpade på och blev väldigt glad att jag lyckades ta mig precis under. Det var en bra erfarenhet inför kommande banlopp. Nu ser jag fram emot Långlöparnas kväll på Stadion den 23 juni, säger Carolina efter tävlingen.LK Roslagens löpare, nu är det dags för omstart!

Fr o m i söndags den 14 juni är det äntligen möjligt för LK Roslagens löpare att få börja tävla igen. Här kommer några tips på arrangemang:

23 juni - 10 000 meter      - Löparnas kväll 1  - FK Studenterna, Sthlm Stadion
24 juni -       800 meter      - Kvällskampen 1   - Upsala IF, U-a FriidrottsArena
30 juni - 10 000 meter      - Löparnas kväll 2  - FK Studenterna, Sthlm Stadion
1 juli -       1 500 meter      - Kvällskampen 3   - Upsala IF, U-a FridrottsArena
8 juli -       3 000 meter      - Kvällskampen 5   - Upsala IF, U-a FriidrottsArena

ANMÄLAN
Kan du göra själv direkt till arrangörerna eller till hans.davidsson@roslagensol.se
-

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter