Dubbelt Roslagen i topp på Nyårsloppet

När året bara hade timmar kvar genomfördes traditionsenligt Nyårsloppet i Vallentuna. 2019 års upplaga var den trettioåttonde i raden och bjöd på barmark, mildväder med flera plusgrader och sol men ganska tuffa vindar.

Flera Roslagslöpare fanns på plats för att springa in det nya året och i damernas 10km-klass blev det dubbelt LK Roslagen i topp genom Carolina Wikström och Sara Smith. Carolina gjorde fina 35.00 min, endast nitton sekunder från personrekordet på 10 km från Hässelbyloppet tidigare under hösten, trots att hon inte tyckte känslan i kroppen var på topp för dagen. Bakom henne imponerade Sara stort genom att första gången under 40 min "persa" rejält med tiden 38.52.

I herrarnas 10 km-klass kom Gustav von Heijne på en tolfteplats med tiden 38.36 vilket, om undertecknad är korrekt informerad, också det är ett personligt rekord på distansen. Anders Hjertén klarade även han sub-40 med tiden 39.49 vilket resulterade i en 23-plats bland de 141 fullföljande männen.

Punkt för rapporten får sättas här då resultatlistan i skrivande stund har flera brister och bland annat inte innehåller klubbtillhörighet för de flesta deltagare, men anledning finns nog att återkomma med kompletterande innhåll.

/Tomas J

 

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter