Carolina Wikström tog sin första seger vid Hässelbyloppet

I helgen var det inte bara terräng-SM uppe i Umeå utan Löparklubben Roslagen hade ett antal löpare på olika orter i landet. Den största tävlingen var Hässelbyloppet över 10 km på söndagen där Carolina Wikström tog sin första seger. Carolina tillhörde damklassens favoriter och hon tog en överlägsen seger på 34.41, klart före Rebecca Öberg, Lidingö, som hade 35.57.

 -Jag är mycket nöjd med min insats , kommenterade Carolina Wikström, som nu sprang den 10 km långa banan två minuter snabbare än ifjol. I förbifarten förbättrade hon även sitt eget klubbrekord med över en minut.

Löparklubbens Isabell Svensson kom in på 17:e plats med tiden 40.19 och Maria Sundberg förbättrade sitt årsbästa med nästan två minuter när hon fick tiden 44.17.

Sara Smith segrade vid Göteborgs halvmaraton i lördags

Sara Smith , Löparklubben Roslagen, deltog i lördags i en av Sveriges största maraton– och halvmaraton lopp – Göteborgs maraton. Sara vann damklassens halvmaraton med dryga minuten på tiden 1.26.25. Klubbkamraten Gustav von Heijne sprang in på nytt personbästa med tiden 1.25.50.

 -Det kändes bra, jag hade absolut inte förväntat mig att vinna utan sprang för nöjets skull, då jag gick in med låga förväntningar, tyckte Sara Smith efter loppet.

Alexander Åsberg nytt juniorrekord på 10 km vid Åstadsloppet, Örebro

Vid lördagens Åstadslopp i Örebro över 10 km kommer Alexander Åsberg, Löparklubben Roslagen, nia i seniorklassen med tiden 35,22 , vilket är nytt juniorrekord med över två minuter.

/Hans Davidsson

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter