Inslag av Roslagen på terräng-SM

Det var IFK Umeå som fick uppdraget att arrangera terräng-SM 2019 och när helgens tävlingar inleddes under lördagen på Mariehemsängarna i utkanten av den västerbottniska staden var det veteranerna som först fick nöjet att bege sig ut på det vindlande, gräsbevuxna tvåkilometersvarvet.

Ett antal mindre upp- och nedförskullar mötte deltagarna och flertalet öglor i bansträckningen där löparna kunde se några av sina konkurrenter i vitögat, om de hade ork att lyfta blicken det vill säga, för det sugande underlaget tog ut sin rätt och spelade nog en inte obetydlig roll i utfallet av tävlingen till förmån för dem som besitter ett kraftfullare löpsteg.

Vi var endast tre Roslagslöpare på plats i år, en i vardera klassen M45, M50 och M55. Alla tre valde att gå ut något försiktigare än motståndet för att sedan med jämn löpning försöka plocka placeringar under de fyra varven som fullbordade den åtta kilometer långa tävlingsdistansen. Den taktiska dispositionen resulterade i en fjärde, en sjunde och en tiondeplats och samtliga gav sin egen prestation godkänt med en känsla av att ha gjort vad som gick att göra just denna dag.

IFK Umeå arrangerade med den äran och hade dessutom gjort en idrottslig satsning inom föreningen och fått med många egna deltagare i SM-tävlingarna, vilket bland annat resulterade i att man lade beslag på platserna 1, 3, 4, 7 och 10 i veteranernas lagtävling där vi i LK Roslagen klämde in oss på en åttondeplats.

Nästa år går terräng-SM i Hässelby utanför Stockholm och då räknar vi med full uppslutning från hela vår löparklubb med deltagare i såväl veteran- som senior- och juniorklasserna.

Tomas, Jörgen och MIkael

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter