Succéstart för premiärloppet Rimbohusmilen!

Det blev en succéstart för premiärloppet av Rimbohusmilen under lördagen. I idealiskt löparväder med strålande sol och omkring 16 grader kunde löparna njuta av den trevliga bansträckningen med start och mål vid Lokstallarna i Rimbo. De tre första kilometerna gick på den gamla järnvägsbanvallen upp mot Rånäs, vid Ekeby hpl blev det grusväg mot Ekeby gård och Kvarnbol och därefter blev det lite tuffare på Rimbos elljusspår med avslutning förbi tennishallen och friluftsgården Gläntan innan spurten mot målet vid Lokstallarna.

Ununge IF:s Mika Sällinen blev en klar segrare på herrsidan med det nya banrekordet 36.07 då en del förhandsfavoriter lämnade återbud. Tvåa i loppet blev Löparklubben Roslagens Tomas Jennerstål med tiden 37.14 och trea i loppet kom överraskande Anders Back från Norrtälje.
På damsidan segrade efteranmälda Alexandra Annerklev, Uppsala LK  mycket klart då hon sprang in på nya banrekordet 43.46 som var drygt 2½ minut bättre än tvåan Maria Sundberg från Löparklubben Roslagen som hade 46.24 , det var hårdare om bronsplatsen som Alva Malmsten Nilsson, IF Skade från Gävle tog med tiden 46.45 och fyra blev Jennie Sandberg med 46.49 från Löparklubben Roslagen.

Kringaktiviteter fanns för publik och tävlande som kunde prova på boule vid Lokstallarnas inomhushall för boule samt Rimbohus utställning av gamla bilar och rallybilar inne i Lokstallarna.
Bland dem som var med på premiärloppet av Rimbohusmilen var man inne på att loppet var här för att stanna och till kommande år bör det utökas med klasser för barn och ungdomar 13 år-och yngre som springer ca 1 000 meter.

Resultatlistan från RImbohusmilen 2019 finns här.

/Hans Davidsson

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter