Jättekort om Jättelångt

Som tidigare rapporterats deltog två av våra Roslagslöpare den 15 juni 2019 i ultramaratontävlingen Jättelångt som består av nästan sju mils löpning längs roslagsleden från Grisslehamn till Norrtälje. Jennie Sandberg som sprang hem en fin fjärdeplats på tiden 8.28.20 berättar:

"Det var en fantastisk tävling och jag fick mersmak för ultralopp. Jag hade inga tidsmål för dagen, bara att ta mig i mål. Banan trodde jag skulle bestå av stigar och vägar men terrängen var stundtals tuffare än väntat. Vi fick klättra över klippor, springa på stenar, krypa under och klättra över träd och min största farhåga var att springa fel. Det gjorde jag lyckligtvis inte även fast värmen gjorde mig lite yr mot slutet och det kändes som myrsteg framåt. Bansträckningen var förövrigt vacker som en saga!"

Björn Stavre gav Jennie betyget en "brutalt bra tid" men var själv riktigt nöjd med att komma i mål efter nio timmar, tretton minuter och tjugo sekunder i 27 graders värme, under en molnfri himmel och utan svalkande vindar. Med lite krafter kvar kunde han till och med spurta den sista biten, vilket i det här fallet var hela fyra kilometer.

/Tomas J

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter