Succé igen för Carolina - femma vid SM i maraton

Det var för ett år sen som motionären CAROLINA WIKSTRÖM gjorde tävlings- och maratondebut vid Stockholm Marathon med att bli 26:a med tiden 3.11.

I lördags sprang Carolina Wikström som SM-debutant för Löparklubben Roslagen åter igen Stockholm Marathon och denna gång slutade hon sjua totalt och femma i SM, bara två sekunder från fjärdeplatsen, och sänkte sitt personbästa till 2.43.05.

Före Carolina kom Spårvägens Mikaela Larsson som vann SM för tredje året i rad med tiden 2.36.32 och på andra plats kom åländskan och f d rånäslöparen Johanna Bäcklund nu tävlande för Runacademy IF med tiden 2.39.08 och bronset togs av Huddinges Hanna Lindholm med tiden 2.41.31 och efter en stark avslutning hade Carolina en duell med Lisa Ring som fick tiden 2.43.03 mot Carolinas nya personbästa 2.43.05 , som var 3 minuter bättre  än loppet i Valencia.  Starkt att sätta personbästa på den tuffa Stockholm Marathon banan. då de tre medaljörerna var alla 4-5 minuter sämre än sina personbästan.

-          Jag sprang loppet enligt min plan, dvs jag drogs inte med i början utan höll mig till en fart som det kändes som att jag kunde behärska. Tempot sjönk en del i dom vindiga partierna och i backarna på söder, men jag fick energi av att jag märkte att jag började plocka placeringar. Efter Västerbron var jag trött i benen men kunde hålla pannbenet vilket nog var min räddning. Känslan över mållinjen var underbar.
Att Carolina Wikström höll sin plan kan man följa på Tio i Topp listan, där Carolina efter halva loppet ej fanns med hennes tid 1.20.35 , utan först vid 30 km är hon 10:a och vid 35 km ligger hon nia och har 3 minuter fram till Lisa Ring som Carolina sen har en duell med på upploppet och blir total sjua.

Förutom Carolina Wikström sprang Karin Hübinette in på tiden 3.17.40 som är klubbrekord i K40 klassen, tillika personligt rekord, och Jennie Sandberg satte även hon klubbrekord i K45 med tiden 3.41.33. Jennie som i och med detta sprang i mål för femtonde året i rad!!

/Hans Davidsson

[Här finns ett inslag på SVT Uppsala inför Stockholm marathon där Carolina finns med]

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter