Silver och brons till LK Roslagen på stafett-SM!!

Axel, Jakob och Ludvig
Axel, Jakob och Ludvig


När stafett-SM avgjordes på Stockholms stadion i helgen hade LK Roslagen tre lag på plats vilket resulterade i två medaljer till klubben.

Först ut var P19 på 3x800m med Jakob Rasmusson, Ludvig Rasmusson och Axel Strömsöe som alla stod för fina kämpainsatser. 16- årige Jakob inledde starkt på första sträckan och växlade som knappt slagen tvåa på fina tiden 2.06,61. Ludvig, som besvärades av sin astma, tog sedan över och kämpade på bra i blåsten och växlade över till Axel som efter en fenomenal sistasträcka med tiden 2.02,91 sprang in på tredjeplats, endast dryga 2 sekunder från andraplatsen. Axels tid var den näst bästa av samtliga löpare. Silvermedaljen var klubbens första junior-SM-medalj.

Knappa tre timmar senare sprang Ludvig och Axel återigen, denna gång i klassen män seniorer 4x1500m tillsammans med Emil Ohlsson och Daniel Steinbock som sprang de första två sträckorna och Jakob och Axel sprang de två avslutande. Det unga laget slutade där sexa i tuff konkurrens.

Klubbens andra medalj togs av Erik Johansson, Patrik Eriksson och Jörgen Lindh på 3x800m i klassen M. 45. Efter stabila insatser av samtliga sprang laget in på en klar andraplats.

/Isabell Ahlström

Patrik, Erik och Jörgen
Patrik, Erik och Jörgen

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter