Carolina Wikström sensationell SM-fyra i halvmaraton

Löparklubben Roslagens CAROLINA WIKSTRÖM blev sensationell SM-fyra då hon gjorde sin SM-debut på halvmaraton i samband med Göteborgsvarvet, Carolina som tävlingsdebuterade så sent som förra året vid Stockholm Marathon.

För Carolina var Göteborgsvarvet en fantastisk folkfest runt hela banan vilket var väldigt peppande och roligt ! Före Carolina kom hemmafavoriten Charlotta Fougberg , Ullevi  med tiden 1.13.16 och på det blev hon svensk mästarinna. Hennes främsta utmanare var Hanna Lindholm, Huddinge som med 1.14.20 blev tvåa och bronset gick till Cecilia Norrbom , Spårvägen på 1.16.10 och på en sensationell fjärde plats kom LK Roslagens Carolina Wikström efter haft 5 km tider mellan 18.25 och 18.08 och som hon brukar hade hon en stark avslutning med tiden 1.17.06. Carolina passerade tidigare SM-vinnaren Malin Strand, Sävedalen när det var ca 5 km kvar av loppet.

Vad säger då SM-fyran Carolina Wikström själv om loppet:
-         Jag har varit osäker på min form senaste tiden, så när jag ställde mig på startlinjen hade jag en inställning att göra mitt eget lopp och springa kontrollerat. Jag ville undvika stumma ben och mjölksyra första halvan av loppet och därför kände jag mig relativt pigg på andra halvan.
-         Jag hade turen att stöta på en kille ungefär efter halva loppet som jag slog följe med hela loppet. Han höll utkik efter konkurrerande tjejer och peppade mig att trycka på extra i slutet – vilket var guld värt !
-         Sammantaget hade jag en väldigt bra och kontrollerad känsla fram till sista 2 km och blev väldigt förvånad när jag såg att jag var så nära  mitt personbästa. (11 sekunder) Skönt formbesked inför Stockholm Marathon om 2 veckor.

Förutom Carolina Wikström sprang LK Roslagens Isabell Svensson på årsbästa 1.29.20 och Carolinas mamma, Anna-Karin,  blev som Carolina fyra , i sin åldersklass K 50 på nya ålderklassrekordet 1.33.25.

/Hans Davidsson

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter