Carolina Wikström tog en meriterande tredjeplats vid Tjejmilen 21 K

Vid lördagens Tjejmilen 21 ute på Djurgården vann fjolårets  vinnare Charlotte Andersson , IFK Umeå på nya rekordtiden 1.18,43 som var åtta sekunder snabbare än Malin Stavfelt med tiden 1.18,51 och på tredje plats med en meriterande tredjeplats kom Carolina Wikström med tiden 1.19,49 och hon slog merittyngda Lisa Ring med 44 sekunder. På den småkuperade banan med backar på 15-20 meter var det Carolina som gjorde det tyngsta dragningsjobbet men när sista kilometern gick nerför fick Carolina släppa tätduon  och tog bronsplatsen.

Carolinas mamma Anna-Karin Wikström gjorde också en mycket stark insats genom att bli 22:a med den fina tiden 1.34,58.

Löparklubben Roslagen hade  även  Maria Sundberg med som blev 70:e med tiden 1.41.04 bland 3 000 startande
 
Sara Smith och Gustav von Heijne tävlade vid Hamburgs maraton
På söndagsförmiddagen avgjordes Hamburg Maraton och Löparklubben Roslagen hade två deltagare med som var Sara Smith och Gustav von Heijne.

Sara Smith var på väg göra sitt livs lopp då hon hade tider ända upp till 35 km som pekade mot en sluttid på 3 timmar, då hon efter halva loppet hade 1.29.47. Sara hade en jättebra känsla hela vägen, då det krampade för  Sara efter 35 km och hon kunde inte få bukt med det. Sara Smith var tvungen att bryta med 5 km kvar eftersom det gjorde för ont  för att jogga.
Gustav von Heijne gjorde ett toppenlopp med en 189:e plats med nya personbästa 3.23,13.
/Hans Davidsson

Carolina Wikström
Carolina Wikström

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter