Vårupptakt i Rånäs för Slottsmilen

EMIL OHLSSON överraskade stort vid Slottsmilen vid DM 10 km i Rånäs !

När vårupptakten för Löpare startade upp med DM 10 km och Slottsmilen i Rånäs överraskade Löparklubben Roslagens unga löpartalang EMIL OHLSSON med att vinna Upplands DM  på nya klubbrekordet 32.52. LK Roslagens Axel  Strömsöe som även är en lovande modern femkampare  vann juniorklassen med tiden 37.47 före Victor Karell, LK Roslagen som fick tiden 41.15. På damsidan överraskade Anna-Karin Wikström som tävlar i K50 klassen med att bli trea i seniorklassen och en överlägsen vinnare i K 50 med nytt klubbrekord med drygt 2½ minut då hon sprang in under målfållan med tiden 42.31. Vår nyaste medlem är Maria Sundberg som har flyttat från Tyskland till Norrtälje och hennes debut för LK Roslagen blev ett DM-Guld med tiden 46.06 i K40 före Jenny Karlsson som blev tvåa med tiden 47.04. Marianne Smedmark var väldigt nära Guld i K45 när hon blev tvåa med tiden 48.03. Totalsegrare i damklassen blev Jessica Österberg, Spårvägen med 38.07.

Karin Hübinette deltog under lördagen vid Upsalas Varvetmilen där hon hade tiden 41.06.
 
FRITJOF FAGERLUND satte nytt klubbrekord på marathon vid Vienna City marathon i Wien
I mycket hård internationell konkurrens vid Vienna City marathon i Wien springer Löparklubben Roslagens Fritjof Fagerlund in på en 24:e plats och  som bäste svensk och han förbättrar person-och klubbrekordet med en halvminut till fina 2.27.31 och som nybliven i M45 klassen blir han totalvinnare i Män 45 !
-          Wow ! tycker Fritjof själv efter ha avslutat sitt lopp med nytt personbästa, efter att dom första 25 kilometrarna gick väldigt bra, men förlorade lite tid på slutet.. Detta var en väldigt bra start på säsongen med nya maraton rekordet som kan ge ytterligare förbättringar.

På plats i Wien fanns även LK Roslagens Jennie Sandberg som kom 24:a i K45 med tiden 3.44.22.

Isabelle Svensson gjorde debut för Löparklubben Roslagen vid Berlins halvmaraton
Löparklubben Roslagen var även representerade vid Berlins halvmaraton, och där gjorde Isabelle Svensson klubbdebut för LK Roslagen och hon sprang halvmaraton på 1.30.47. Dessutom deltog i M50 klassen Jörgen Lindh som sprang på 1.27.24 och Michael Niklasson som fick tiden 1.31.42 !
 
Helgen har verkligen var en Vårupptakt för Roslagens löpare !

/Hans Davidsson

En stor rubrik.

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter