Roland Jansson var även nära VM-final på 1500 meter

Under fredagen avgjordes 1 500 meter för Män 65 och åter igen var Roland Jansson snubblande nära en VM-final när han sprang in på en 14:e plats (tolv bästa gick till final) då han pressade vårt klubbrekord från 5.33,47 med drygt sex sekunder då han fick sluttiden 5.27,01.

Såhär berättar Roland efter loppet:
Det är fantastiskt roligt att ha fått tävla i den här fina arenan med så många andra veteraner från hela världen. På 1500m idag hade jag faktiskt räknat med nytt PB och det blev det med över 6 sekunder. 5:27,01 är mitt nya PB. Min plan var att hänga på en italienare som jag visste skulle ha ett bra tempo. Det gick bra ganska länge men med två varv kvar drog han ifrån lite samtidigt som jag blev omsprungen av en polack som jag hade tänkt försöka hålla bakom mig. Jag hängde dock på polacken och spurtade om honom efter sista kurvan.
Jag är mycket nöjd med mina två PB vilket ju också bevisar att man kan förbättras även i min ålder. Italienaren kom ca 1,5 sekunder före mig och tog sista finalplatsen.

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter