Supertid och jättepers av Carolina Wikström vid Maratón Valencia

Sara och Carolina Sara och Carolina

På söndagsförmiddagen gjorde Löparklubben Roslagens CAROLINA WIKSTRÖM en fantastisk prestation då hon sprang i mål i spanska Valencia Marathon på 2.45.49 ! Det är personligt rekord och jättepers med hela 26 minuter sedan debuten vid Stockholm Marathon i juni.

- Jag är superglad och hade ett fantastiskt härligt lopp idag.  Jag nådde aldrig den punkten när allt känns hemskt utan jag sprang med ett leende på läpparna sista 5km, säger Carolina.

Carolina satsade hårt från start med 39:37 på första milen och halva distansen 1.23.53. Sedan avslutade Carolina som vanligt mycket starkt på den andra halvmaraton där hon hade 1.21.56 (endast en halvminut från hennes klubbrekord som hon satte på Åland) efter 5 km tider på 19:46 , 19:37 , 19:41 , 18:53 och så 8.06 på sista 2 km (3:41 min/km).

Carolina Wikströms fina maratonlopp gör att hon går in på elfte plats i Sverigestatistiken.

Sara Smith fick det jobbigare, då hon missade sin start och stukade foten på en plastflaska vid startlinjen. Sara hade riktigt ont och övervägde att bryta vid 36 km, men hon fullföljde ändå nästan på personbästa när hon fick tiden 3.14,51, första halvmaraton sprang Sara på 1.31.29.
 

Alysia mot seger i försöksheatet Alysia mot seger i försöksheatet

Alysia Mohalland satte nytt klubbrekord inomhus
I helgen startade inomhussäsongen med SAYO i Sollentuna och där hade klubben en representant genom  8-åriga Alysia Mohalland.  Efter att ha segrat sitt försöksheat med andra bästa försökstid av 32 startande med nya klubbrekord 10,08 tog Alysia en fin fjärdeplats i finalen.

/Hans Davidsson

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter