LK Roslagens tjejer visade upp en imponerande bredd vid terräng-DM med totalplaceringarna 2-7!

En friskt satsande Carolina Wikström hängde med den danska storfavoriten och elitorienteriskan Louise Laursen efter första varvets 2 000 meter, dock gav den tuffa öppningen mjölksyra på andra varvet. Både Louise och Carolina Wikström sprang under det tidigare banrekordet då Louise Laursen fick tiden 14.13  och Carolina Wikström fick sluttiden 14.33. På tredje plats kom Malin Besson som tog bronset vid kvinnliga DM-et med tiden 15.39 , fjärde plats totalt tog Sara Smith med tiden 15.55 och strax därefter kom Carola Eriksson med tiden 15.58 som gav DM-Guld i kvinnor 35. Sexa totalt i damklassen kom Karin Hübinette med tiden 16.17 och med den tiden tog hon guldet i K40 och VDM-silvret gick till Marianne Smedmark (17.30) och VDM bronset tog nya Jenny Karlsson (17.35). En stor överraskning var debuterande Johanna Forslund som hårt kämpande kom in totalsjua i damklassen och i sin debut vann UDM-guld i flickor 17 med tiden 16.35.  Det fjärde guldet på damsidan tog Jennie Sandberg i kvinnor 45 med tiden 18.oo.

På herrsidan blev femkamparen Daniel Steinbock främst med tiden 13.40 och sjätte plats i seniorklassen. Tomas Jennerstål såg till  att vi även tog ett femte DM-guld då hann vann M40 klassen med tiden 13.43 efter att ha gjort ett mycket starkt sista varv trots att han m fl sprang fel. Jörgen Lindh tog VDM-silvret i M45 med tiden 15.40 och André Mohalland tog VDM-bronset i M35 med tiden 14.11. På herrsidan var det tyvärr för många som sprang fel , då 2 km banan saknade snitslar eller flaggvakter som bl a gjorde att Roland Jansson blev diskvalificerad.

Aktuella större tävlingar i oktober som är kvar är Hässelbyloppet (14/10) och Ålands Marathon den 27 oktober !

/Hans Davidsson

Marianne, Jörgen, Jerker, Jenny, Jennie, Malin, Karin, Johanna, Carolina, Sara, Johan, Daniel, Carola, Emelie, André, Alicia, Tomas
Marianne, Jörgen, Jerker, Jenny, Jennie, Malin, Karin, Johanna, Carolina, Sara, Johan, Daniel, Carola, Emelie, André, Alicia, Tomas

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter