Carolina Wikström och Sara Smith sprang båda med bred marginal under klubbrekordet på Halvmaraton vid Copenhagen Half Marathon!

Löparklubben Roslagens Carolina Wikström och nya medlemmen Sara Smith deltog båda med stor framgång vid Copenhagen Half Marathon under söndagen.

Både Carolina Wikström och nya medlemmen Sara Smith slog rekordet med bred marginal då Carolina Wikström förbättrade klubbrekordet med drygt 9 minuter när hon sprang in på tiden 1.21.51 på en 41:a plats vilket hon blev fjärde svenska tjej i det hårda internationella loppet där holländskan Sifan Hassan satte nytt europarekord med 1.05.15. Carolina sprang allt snabbare ju längre loppet varade, första milen passerades på 39.41 och den andra milen på 38.10 och klarade sedan av att öka farten ytterligare sista kilometern, vilket indikerar att det finns bättre tider i kroppen. Carolina säger själv efter loppet att det kändes ”lite för bra” fram till 17-18km.

Vår nya medlem Sara Smith sprang i sitt debutlopp för Löparklubben Roslagen på nytt personbästa med nästan en minut när hon fick sluttiden 1.25.32 som gav en 68:e plats i den hårda damklassen. Saras kommentar efter loppet var att det kändes  bra, även om jag dippade lite onödigt mycket i slutet. Carro var suverän. Riktigt kul lopp!

Carola Eriksson som i går deltog i Stockholms halvmara satte nytt klubbrekord i K 35 med tiden 1.32.34. Carola säger efter loppet att det kändes riktigt bra. Det var ett otroligt platt och kul lopp!
/Hans Davidsson

Sara och Carolina
Sara och Carolina

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter