FRITJOF FAGERLUND kom nia (9:a) vid Världs Mästerskapen på 100 km  !

Det blev tufft när värmen kom de sista timmarna av 100 km vid VM i kroatiska Sveti Martin na Murt  på lördagseftermiddagen, men svenskarna höll ihop det bra vilket resulterade i två 9:e platser och en tionde.

44-årige Fritjof Fagerlund från Löparklubben Roslagen blev nia på 6:44:53 – bara två minuter från det tre år gamla personliga rekordet och till femteplatsen fattades mindre än 2,5 minuter. Elov Olsson slutade tia och Kajsa Berg nia i damklassen. Fritjof avancerade hela tiden i loppet då han låg 12:a efter drygt halva loppet och därefter tog han placeringar hela tiden fram till en sjätte plats fram till det var ca 15 km kvar.

Fritjofs ord efter loppet:
-          Jag är väldigt glad efter ett tufft lopp idag. Det blev en nionde plats med 6.44,53 och riktigt nöjd även om det kändes som att det kunde gått ännu bättre , säger Fritjof som länge jagade femte platsen och i mål var nio minuter från brons.
-          Det var mulet drygt halva loppet men när solen kom blev det väldigt varmt till över 25 grader,  fick jag problem med magen och fick kämpa rejält de sista 15 km. Men som prestation är detta bättre än mitt perslopp på 6.42 från då jag var VM sexa  2015 eftersom detta var en mycket backigare bana och startfältet var stenhårt med bl a fyra superjapaner och segraren i sydafrikanska  Comrades.

Vann gjorde japanen Hideaki  Yamauchi som med 6.28,05 var nästan fem minuter före tvåan. Fritjof Fagerlund var tredje europé och kom tvåa i Mastersklassen M40.

/Hans Davidsson

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter