Succéavslutning för Löparserien Prova på Bana

Den tredje tävlingen i Löparserien gick i sensommarväder med ca 20 grader varmt  och vi hade 74 starter och hela löpserien samlade nästan 70 deltagare och 170 starter !

Ett stort tack till alla deltagare, funktionärer, publik och våra prisdonatorer som alla blommor från Carola Ericssons blomsterföretag, pokaler från Albert Bergströms Ur & Guld , diverse löpprylar från Jörgen LindhLöplabbet och framförallt  en slottsweekend från Rånäs slott som Nr 45 vann, vilket var Tim Ljung Hellzén, Roslagen SOL , som vann utlottningen på nr-lappen.

På avslutningskvällen korades tjugotre klassegrar inom SPRINT och LÅNGDISTANS CUP !
Segrarna i Långdistans Cupen var: Män-Oscar Karell, Roslagen SOL , Män 35-Daniel Fransson, LK Roslagen , Män 40-Björn Johansson, LK Roslagen , Män 45-Michael Niklasson, LK Roslagen Män 55-Mikael Tennare, LK Roslagen , Män 65-Roland Jansson, Uppsala LK , SOL-Emil Fogelström, Roslagen SOL , P 11-Leandro Ericsson-Pereira, LK Roslagen , Kvinnor-Fredrika Karlsson, LK Roslagen , K 35-Isabell Ahlström, LK Roslagen , K 40-Anna Lindh, LK Roslagen , K 45-Jennie Sandberg, LK Roslagen, K 50-Mia Edvardsson, Hässelby SK , Flickor 11-Sabina Landström, Vallentuna FK.
Segrarna i Sprint Cupen var: Kvinnor-Fredrika Karlsson, LK Roslagen , K 40-Marianne Smedmark, LK Roslagen , K 45-Frida Säfström, LK Roslagen , Flickor 19-Emma Lundqvist, LK Roslagen , Flickor 13-Vilda Reinsson, Ununge IF , Män-Johan Olsson, LK Roslagen , Män 40-Ulf Johnson, LK Roslagen , Pojkar 15-Ludvig Reinsson, Ununge IF. SOL-Johanna Kallin, Roslagen SOL.

Frida Sjöberg och Tomas Jennerstål roslagsmästare på 3 000 meter.
Kvällens avslutande lopp 3000 meter för kvinnor och män hade de största startfälten och i båda loppen fanns det två överlägsna segrare genom Dace Landström, Vallentuna FK och Linus Johansson, Mantra Sport. Tvåorna i respektive lopp Frida Sjöberg i damloppet , som sprang in på nya klubbrekordet 11.04.59 och på herrsidan blev Tomas Jennerstål roslagsmästare på nya klubbrekordet 10.29.22. Roslagens ungdomsmästare på 800 meter blev Joel Wahlqvist med nya klubbrekordet 2.20.68.

Under den sista Löpserien dagen sattes det hela 19 nya klubbrekord !
Det sattes under kvällen nitton nya klubbrekord, varav tio stycken på den manliga sidan och nio för kvinnor, Förutom ovanstående rekord sattes det nya seniorrekord av Martin Hammar på 400 meter för män på tiden 52.55 och på damsidan av Marianne Smedmark med tiden 72.05. Övriga rekord kan Ni läsa om i klubbstatistiken.

Terräng SM helgen 28-29 oktober i Flemingsberg !
Nu när vi går in i september går  tävlandet  över mer till terräng o dyl, där det stora målet är att vara med på terräng-SM den 28-29 oktober i Flemingsberg , med Upplands terräng-DM i Uppsala som delmål den 30 september.

VÄLKOMNA till höstens träningar och tävlande !

/Hans Davidsson

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter