Slottsmilen 2017
Slottsmilen 2017

Strålande säsongsupptakt i Slottsmilen

Söndagen den 9:e april blev en strålande säsongsupptakt för Löparklubben Roslagen där det fina vårvädret matchades av prestationerna i tävlingen Slottsmilen vid Rånäs Bruk!

Efter Fritjof Fagerlunds historiska första seger förra veckan stod igår ett nytt gäng av LK Roslagens löpare på startlinjen redo att inleda tävlingssäsongen med Slottsmilen vid Rånäs Bruk. Det blev en strålande premiär och då främst för våra damer.

Matilda Häggström var det stora utropstecknet med en optimistisk öppning där hon var i ledningen efter det inledande första korta varvet. Hon blev sedan passerad av starka Veronika Nordal från Uppsala löparklubb som vann Slottsmilen på tiden 38.43 och Matilda kom i mål som tvåa på vårt nya klubbrekord 39.21 och med det tog hon också DM-silver. Matilda Häggström, som är 29 år, har en bakgrund som friidrottare i Ulricehamn. Under gymnasietiden tävlade hon för IF Göta i Karlstad där hon 2011 tog silver vid Inomhus-SM på 1500 meter på 4.34.41.

Malin Besson som tävlar flitigt, sprang in på 3:e plats vid sitt första deltagande i Slottsmilen med tiden 41.10 och Isabell Ahlström blev totalfemma i loppet med tiden 41.48, vilket innebar att Isabell blev tvåa och tog VDM-silver vid Upplands DM för Kvinnor 35.

Övriga tider och placeringar för Löparklubben Roslagens premiärlopp

Kvinnor seniorer                4) Fredrika Karlsson          46.24
                                                8) Sara Nyström                 57.29
Kvinnor 45                           4) Susanne Wahlqvist       51.15
Män 40                                  4) Björn Johansson           42.42

Dessutom fick vi kontakt med flera som kommer att tävla för LK Roslagen vid tävlingar längre fram på vårsäsongen och nästa tävling vi satsar lite extra på är Roslagsbroloppet den 23 april med förhandsanmälan till hans.davidsson@roslagensol.se senast den 12 april.

/Hans Davidsson

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter