Senaste nytt

2019 > 05

I morgon lördag avgörs Stockholm marathon som även är svenskt mästerskap samt distriktsmästerskap för uppland och LK Roslagen har sex anmälda. En av dessa är Carolina Wikström som man kan höra på radio uppland idag inför morgondagen.

/Isabell Ahlström

Axel, Jakob och Ludvig
Axel, Jakob och Ludvig


När stafett-SM avgjordes på Stockholms stadion i helgen hade LK Roslagen tre lag på plats vilket resulterade i två medaljer till klubben.

Först ut var P19 på 3x800m med Jakob Rasmusson, Ludvig Rasmusson och Axel Strömsöe som alla stod för fina kämpainsatser. 16- årige Jakob inledde starkt på första sträckan och växlade som knappt slagen tvåa på fina tiden 2.06,61. Ludvig, som besvärades av sin astma, tog sedan över och kämpade på bra i blåsten och växlade över till Axel som efter en fenomenal sistasträcka med tiden 2.02,91 sprang in på tredjeplats, endast dryga 2 sekunder från andraplatsen. Axels tid var den näst bästa av samtliga löpare. Silvermedaljen var klubbens första junior-SM-medalj.

Knappa tre timmar senare sprang Ludvig och Axel återigen, denna gång i klassen män seniorer 4x1500m tillsammans med Emil Ohlsson och Daniel Steinbock som sprang de första två sträckorna och Jakob och Axel sprang de två avslutande. Det unga laget slutade där sexa i tuff konkurrens.

Klubbens andra medalj togs av Erik Johansson, Patrik Eriksson och Jörgen Lindh på 3x800m i klassen M. 45. Efter stabila insatser av samtliga sprang laget in på en klar andraplats.

/Isabell Ahlström

Patrik, Erik och Jörgen
Patrik, Erik och Jörgen

Löparklubben Roslagens CAROLINA WIKSTRÖM blev sensationell SM-fyra då hon gjorde sin SM-debut på halvmaraton i samband med Göteborgsvarvet, Carolina som tävlingsdebuterade så sent som förra året vid Stockholm Marathon.

För Carolina var Göteborgsvarvet en fantastisk folkfest runt hela banan vilket var väldigt peppande och roligt ! Före Carolina kom hemmafavoriten Charlotta Fougberg , Ullevi  med tiden 1.13.16 och på det blev hon svensk mästarinna. Hennes främsta utmanare var Hanna Lindholm, Huddinge som med 1.14.20 blev tvåa och bronset gick till Cecilia Norrbom , Spårvägen på 1.16.10 och på en sensationell fjärde plats kom LK Roslagens Carolina Wikström efter haft 5 km tider mellan 18.25 och 18.08 och som hon brukar hade hon en stark avslutning med tiden 1.17.06. Carolina passerade tidigare SM-vinnaren Malin Strand, Sävedalen när det var ca 5 km kvar av loppet.

Vad säger då SM-fyran Carolina Wikström själv om loppet:
-         Jag har varit osäker på min form senaste tiden, så när jag ställde mig på startlinjen hade jag en inställning att göra mitt eget lopp och springa kontrollerat. Jag ville undvika stumma ben och mjölksyra första halvan av loppet och därför kände jag mig relativt pigg på andra halvan.
-         Jag hade turen att stöta på en kille ungefär efter halva loppet som jag slog följe med hela loppet. Han höll utkik efter konkurrerande tjejer och peppade mig att trycka på extra i slutet – vilket var guld värt !
-         Sammantaget hade jag en väldigt bra och kontrollerad känsla fram till sista 2 km och blev väldigt förvånad när jag såg att jag var så nära  mitt personbästa. (11 sekunder) Skönt formbesked inför Stockholm Marathon om 2 veckor.

Förutom Carolina Wikström sprang LK Roslagens Isabell Svensson på årsbästa 1.29.20 och Carolinas mamma, Anna-Karin,  blev som Carolina fyra , i sin åldersklass K 50 på nya ålderklassrekordet 1.33.25.

/Hans Davidsson

Jenny, Maria, Helena, Torbjörn och Jennie.
Jenny, Maria, Helena, Torbjörn och Jennie.

Onsdagen den 15 maj bjöd på en härlig vårkväll i Vallentuna när det nionde Arenamilen skulle avgöras under löpförhållanden som med den mojnande vinden närmade sig det ideala. 10 000 meter stod på programmet och det stora startfältet på över trettio löpare visade bredd med juniorer på elitnivå i den ena änden till arrangörsklubben Vallentuna FK:s nestor, den 72-årige Bengt Lindgren i den andra. På startlinjen stod också fem Roslagslöpare med ambitionen att sätta en hög standard redan i premiären av arenasäsongen.

Av de orangeklädda löparna var det Maria Sundberg som gick ut starkast och hon behöll den positionen loppet igenom, kom i mål på tiden 44.40,35 minuter och satte därmed klubbrekord i klassen K40. Bakom Maria närmade sig Jennie Sandberg som sprang ett jämnt och väldisponerat lopp. 44.51,98 minuter efter start tog sig Jennie över mållinjen och den tiden är bara sexton sekunder från hennes eget klubbrekord i K45 från samma tävling förra året.

Formstarka Torbjörn Folkesson gick ut hårt och såg länge ut att kunna hålla den nivån loppet igenom men under sista tredjedelen fick han det lite jobbigare. En god fartökning under sista kilometern tog honom närmare 45-minutersgränsen och han kunde pusta ut efter 45.11,92 minuter vilket också är det nya klubbrekordet i M55. Bakom honom sprang Helena Mägi in på 45.50,31 minuter och även Helena kunde därmed stoltsera med ett klubbrekord, nämligen det i K35. Jenny Karlsson öppnade hårt men straffades en aning för det under senare delen av loppet. Likt Torbjörn kunde hon dock klämma i med en rejäl avslutning och hon passerade målstrecket just när klockan slog 46.28,05 och därmed var LK Roslagens insatser i denna säsongspremiär av 25-varvsplågan all.

Andreas Åhwall från Hässelby SK vann herrklassen med tiden 30.54,64 minuter och 21 respektive 39 sekunder bakom honom kom gotlänningen Fred Grönwall, Roma IF och FK Studenternas Isak Hellström. I damklassen tog FK Studenterna hand om hela prispallen med Johanna Salminen som segrarinna på 36.23,28 minuter och Anna Jonsson och Malin Gibrand 31 respektive 39 sekunder bakom Johanna.
/Tomas J

Foto: Roslagens Sparbank/Markus Berglund Foto: Roslagens Sparbank/Markus Berglund

Löparklubben Roslagen fick idag mottaga 20 000 kronor från Roslagens Sparbanks stipendium med följande motivering
Den 6 juni går Norrtälje Stadslopp av stapeln för andra året i rad.
De som deltar i loppet och går i mål kommer att få en fin medalj som pris !

Löparklubben Roslagen får ett bidrag på 20 000 kronor av Roslagens Sparbanks Stiftelser
som går till att ta fram en medalj till Norrtälje Stadslopp.
 
Stipendieutdelningen ägde rum den 15 maj på Café Chocolate i Rimbo, och vi var representerade av ordförande Owe Ahlström och kassören Hans Davidsson.
 
Löparklubben Roslagen får härmed framföra vårt stora och varma tack för  vårt stipendium från Roslagens Sparbanks Stiftelse !
/Hans Davidsson

Foto: Roslagens Sparbank/Markus Berglund
Foto: Roslagens Sparbank/Markus Berglund

Vid helgens Stadslopp i Östhammar blev Emil Ohlsson fin trea  i seniorklassen efter bröderna Axel och Emil Djurberg från Hässelby SK.

Patrik Eriksson som debuterade för LK Roslagen sprang in på en sjunde plats.

/Hans Davidsson

Patrik och Emil
Patrik och Emil

Malin Besson tog sin andra raka seger då hon vann Eskilstuna Milen föregående helg på nya personbästa 37.38 !
/Hans Davidsson
 

Öppna mästerskap på bana 2024

Öppna Roslagsmästerskapen på bana arrangeras i år under ett antal onsdagskvällar under juli, augusti och september med distanser från 200 meter upp till 10 000 meter. Alla är välkomna.

VÄLKOMMEN till våra LÖPARKVÄLLAR på BANA i ROSLAGEN !

Löparklubben Roslagen bjuder in till vår löparserie ”LÖPARKVÄLLAR på BANA i Roslagen” som kommer att gå på onsdagkvällar med start onsdagen den 19 juni 2024 kl. 18.30 på 800 meter med invigning av Arkadien i Rimbos blå löparbanor, samt ytterligare tre tillfällen på IP:s löparbanor uppe på Sportcentrum, Norrtälje.

Bästa löpare från Roslagsklubbarna tilldelas RM-tecknet som Roslagsmästare.

ANMÄL DIG NU…

Det är nu hög tid att göra Din anmälan till den första tävlingen.

Läs mer här

Slottsrundan - RESULTAT 2023

Alla resultat hittar ni på www.easyrecord.se

Spring med oss

Alla med intresse för motions- eller elitlöpning är välkomna att träna med oss. Även du som inte är medlem är välkommen att prova på.

Bli medlem

Välkommen till Löparklubben Roslagen! Vår inriktning är löpning för alla åldrar, från motionslöpning till elitlöpning med ledorden: ”Med bredden mot toppen”. 

Alla är välkomna som aktiva, tränare, ledare eller administratörer och inte minst som funktionärer vid klubbens tävlingsarrangemang.

Intervju med nye ordföranden

”Lagandan är en viktig styrka i varje friidrottsförening.”

Han tror på bredden mot toppen och tycker att de perfekta förutsättningarna finns i LK Roslagen. Möt klubbens nye ordförande Olle Jansson.

Löparklubben Roslagens sponsorteam

Huvudsponsorer

Guldsponsorer

Övriga sponsorer

Bergströms & Hasselfeldts Ur och Guld
B & B - Billigt och Bra
City Catering
Anjous Vedhantering
Flower Stop Täby
Jonas Lundqvist Byggtjänst AB
LIMExpo
Fotstugan , Rimbo
Hagsta Gård
J L Bygg

Lättviktsmotor AB
RATIUS
Roslagens Bokhandel vid Lilla Torget i Norrtälje
Roslagsbuss AB
Studiefrämjandet
Eckerö Linjen
Fiber Plus, Rånäs
RB Fastigheter AB
Johan Blom , Knutby
Rånäs Byggnadsfirma