Senaste nytt

2018 > 06

Amanda och Tomas sänder ett stort tack till föreningen för blommor och lyckönskningar i samband med deras bröllop för en dryg vecka sedan och hälsar att "träningen hamnade lite i skymundan under ett par veckor men vi lovar att komma igen nu med råge!"

Fredrika Fredrika

Huddingespelen avgörs under helgen och under lördagens tävlingar satte Löparklubben Roslagens fyra deltagare samtliga nya klubbrekord på 800 meter.

Fredrika Karlsson som jagar att komma under 2.20 på 800 meter, förbättrade damrekordet med ytterligare 15/100 då hon blev 5:a på 2.20.32.

André André

André Mohalland förbättrade för fjärde gången klubbrekordet, denna gång med minsta möjliga marginal då han förbättrade klubbrekordet med 1/100, när han blev tvåa på tiden 2.01.98.

Axel Axel

I samma lopp blev  Axel Sved femma med nya junior- klubbrekordet på 2.08.78,som var en förbättring med 6/100 av Daniel Steinbocks klubbrekord i M22.

Ludvig längst till höger. Ludvig längst till höger.

17-åriga Ludvig Rasmuson gjorde bandebut med nya klubbrekordet 2.10.50 då han blev trea i P17.

Sammanfattning en mycket lyckad tävling i Huddinge med fyra nya klubbrekord på 800 meter.

/Hans Davidsson

På torsdagskvällen med ett fint sommarväder avgjordes SM-Milen med start och mål vid Rålambshovparken i Stockholm.

Löparklubben Roslagen fick ett SM-silver genom Anna Lindh som kom tvåa med tiden 42.01 i veteranklassen för Kvinnor 40.

Bästa tid på damsidan hade vår nya unga tjej Carolina Wikström som i sin första SM-tävling blir 22:a med att springa under 40 minutervallen då hon fick tiden 39.57.  Carolina Wikström gjorde stor sensation när hon i sitt första Stockholm Marathonlopp springer in på en sensationell 26:e plats i damklassen med tiden 3.11.21 och hon passerade halvmaraton på 1.34.35.

På herrsidan fick vi ytterligare SM-poäng då vårt nyförvärv från Uppsala LK , Roland Jansson vid sin första tävling för LK Roslagen blir femma i Män 65 med tiden 47.31 och Jörgen Lindh tar även han SM-poäng med sin 6:e plats i Män 45 på tiden 39.45.

Snart är det bara en månad kvar till vårt premiärlopp av Norrtälje Stadslopp som kommer att gå lördagen den 28 juli ! Vi hoppas Ni har reserverat datumet för att  nu är det dags för anmäla Dig !!!

Inga och Malin i Rånäs. Inga och Malin i Rånäs.

Flera LK Roslagenlöpare har tävlat senaste veckan med framgång.

På nationaldagen gick Ekebyloppet i Uppsala som genomfördes på stigar, grusvägar och asfalt i Hågadalen med omnejd. Två pallplatser tog LK Roslagen genom Malin Besson som segrade överlägset på 10 km med tiden 41.17 och Inga Kazlauskaite som kom tvåa på 21 km med tiden 1.29.29. På samma sträcka blev Liutauras Bilevicius tia på 1.26.10.

I måndags kom Vårruset till Uppsala och Anna Lindh, som var klubbens enda deltagare, slutade på fjärde plats med tiden 19.49 över de 5 km.

Nästa tävling med deltagande från LK Roslagen är redan i morgon torsdag då SM-milen för juniorer, seniorer och veteraner avgörs i Stockholm.

/Isabell Ahlström

Fritjof Fagerlund kom på 15:e plats och var näst bäste europé , när världens största Ultralopp Comrades Marathon  avgjordes i Sydafrika. Enda europé som var före Fritjof var Steve Way från Storbritannien som blev trea, loppets segrare  var Bongrunsa Mthemba från Sydafrika.

I går söndagen den 10 juni  avgjordes Comrades Marathon som är världens äldsta och största ultralopp med 20 000 löpare. Loppet som startar i Pietermaritzburg var i år något längre då det var hela 90,184 km med målgång på Durbans Stadion.
Fritjof Fagerlund kom på 15:e plats med tiden 5.53.39 med en snitt tid av 3.56 / km. Näst bäste svensk blev Elov Olsson från Ockelbo med 22:a plats och tiden 6.01.38.

Fritjofs egen kommentar : Jag tycker att loppet gick riktigt bra och jag ökade på den andra halvan och plockade löpare efter löpare men när det var 10 km kvar då höll inte benen och det blev tungt men jag kom ändå på en fin 15:e plats med 3.56/km. Nytt för i år var att vi gick i mål på Durbans Stadion.

Stockholm Marathon jubilerade med sitt 40:e lopp med rekordvärme som gick upp till 30 grader.

Löparklubben Roslagen hade tre tappra löpare med i årets rekordvärme och dom fullföljde tävlingen med fina resultat. Bäst lyckades Karin Hübinette som förbättrade sitt personbästa med hela 20 minuter och Löparklubben Roslagens nya klubbrekord är numera 3.27,54. Karin Hübinette blev med den tiden andra uppländska dam och blev därmed DM-tvåa i seniorklassen och hon vann veteran-DM för K40. Jennie Sandberg som tävlar i klassen K45 blev där DM-mästare på tiden 3.57.35. Michael Niklasson var tredje löpare från Löparklubben Roslagen och han tävlade i klassen M 45 där han fick sluttiden 3.41.25 , vilket även är klubbrekord i M45.

André och Axel André och Axel

Under helgen pågår en stor arenatävling SAYO på Sollentuna med Turebergs IF som arrangör. Löparklubben har några aktiva med i denna stora tävling, där Emil Ohlsson, som tidigare nämnts, under fredagskvällen satte ett rejält klubbrekord på 3 000 meter då han sprang in på tiden 9.05.30 och slog det gamla rekordet med 1 min och 24 sekunder.

Vid dagens tävlingar hade vi några fler med och där fortsatte André Mohalland att förbättra klubbrekordet den här gången med 2 sekunder när han vann C-heatet klart, där Axel Sved var trea och sänkte sitt personbästa till 2.09.47.

Fredrika Karlsson sprang 800 meter i damernas A-heat där hon kom 6:a på tiden 2.21,28.

Vid Sayospelen i Sollentuna sprang på fredagskvällen ett 28 man stort startfält 3000m.  LK Roslagens Emil Ohlsson inledde lugnt men ökade sedan farten och avslutade mycket starkt de tre sista varven och slutade tillsist på 14:e plats på nya klubbrekordet 9.05,30.
I morgon avgörs 800m vid samma tävlingar och klubben har flera deltagare på plats.

Öppna mästerskap på bana 2024

Öppna Roslagsmästerskapen på bana arrangeras i år under ett antal onsdagskvällar under juli, augusti och september med distanser från 200 meter upp till 10 000 meter. Alla är välkomna.

VÄLKOMMEN till våra LÖPARKVÄLLAR på BANA i ROSLAGEN !

Löparklubben Roslagen bjuder in till vår löparserie ”LÖPARKVÄLLAR på BANA i Roslagen” som kommer att gå på onsdagkvällar med start onsdagen den 19 juni 2024 kl. 18.30 på 800 meter med invigning av Arkadien i Rimbos blå löparbanor, samt ytterligare tre tillfällen på IP:s löparbanor uppe på Sportcentrum, Norrtälje.

Bästa löpare från Roslagsklubbarna tilldelas RM-tecknet som Roslagsmästare.

ANMÄL DIG NU…

Det är nu hög tid att göra Din anmälan till den första tävlingen.

Alla med intresse för motions- eller elitlöpning är välkomna att träna med oss. Även du som inte är medlem är välkommen att prova på.

Bli medlem

Välkommen till Löparklubben Roslagen! Vår inriktning är löpning för alla åldrar, från motionslöpning till elitlöpning med ledorden: ”Med bredden mot toppen”.

Alla är välkomna som aktiva, tränare, ledare eller administratörer och inte minst som funktionärer vid klubbens tävlingsarrangemang.