Senaste nytt

2017 > 05

Karin H och Malin B
Karin H och Malin B

Många har varit i tävlingstagen på sistone och vi rapporterar om Malins seger i Ottarsloppet på Kristi Himmelfärdsdag, flera andraplatser och mängder av framskjutna placeringar och fina prestationer i övrigt.

Malin etta

Malin Besson vann sitt första lopp vid Ottarsloppet vid Vendel under torsdagen då hon toppade damklassens 5 km på tiden 20.36 vilket var drygt två minuter före tvåan i loppet. Karin Hûbinette kom på en fin andraplats på den längsta sträckans 23 km på tiden 1.46.13. På damernas 15 km gjorde Inga Kazlauskaite tävlingsdebut för LK Roslagen med en fin andraplats med tiden 1.04.32 och hennes make Liutauras Bilevicius gjorde också ett fint lopp över 15 km med tiden 1.01.18.

Fritjof Fagerlund tvåa vid Blodomloppet i Uppsala

Blodomloppet i Uppsala har avgjorts med stora framgångar för våra löpare och då främst av Fritjof Fagerlund som blev tvåa på 10 km med den fina tiden 34.03. På damernas 10 km blev Malin Besson fyra med tiden 40.31 med Karin Hûbinette på åttondeplats med tiden 43.07. På den korta banans 5 km blev Anna Lindh fyra på tiden 18.48 och Isabell Ahlström tog en sjätteplats med tiden 19.15.

Fredrika Karlssons bandebut och klubbrekord på 800 meter

Vid Huddingespelen i helgen gjorde Fredrika Karlsson en imponerande bandebut på 800 meter då hon sprang in på nya klubbrekordet 2.24.07 på 800 meter efter ha sprungit första 400 meter på 67 sekunder.

Tävlingar som det är dags att anmäla sig till är SAYO-spelen den 9-11 juni i Sollentuna eller Österåkersmilen eller Söder Runt 10 km den 10 juni, förutom Vårruset i Uppsala den 29 maj.

/Hans Davidsson

LK Roslagen i Östhammar den 13:e maj
LK Roslagen i Östhammar den 13:e maj

Under lördagen var flera av LK Roslagens löpare åter i tävlingstagen.

LK Roslagen hade flera tävlande på plats vid Östhammars stadslopp som genomfördes under lördagen på en fin 6,3 km bana i soliga, om än något blåsiga förhållanden.

I damklassen placerade sig blivande LK Roslagenlöparen Anna Lindh på en klar 2:a plats bakom segrande Louise Larson, Mantra sport. Trea kom Isabell Ahlström, följt av klubbens nyaste tillskott Karin Hübinette på 5:e plats och Fredrika Karlsson på 6:e plats.

I herrklassen slutade en småskadad Mikael Tennare på 23:e plats och blivande LK Roslagenlöparen Jörgen Lindh 11:a.

/Isabell Ahlström

Arenamilen i Vallentuna avgjordes i torsdags och 10 000 meter stod på programmet.

Malin Bessons fina form håller i sig. På torsdagskvällen den 11 maj sprang Malin 10 000 meter under kylslagna förhållanden i tävlingen Arenamilen i Vallentuna på nytt personligt rekord tillika klubbrekord med en preliminär tid strax under 39,30. Detta innebar en tredje plats i tävlingen.

I skrivandets stund finns ännu inga officiella resultat från tävlingen.

/Isabell Ahlström

Malin Besson tog åter en fin andraplats, denna gång vid Danderydsloppet den 1 maj!

Löparklubben Roslagens Malin Besson går från klarhet till klarhet vid varje lopp i vår och vid Danderydsloppet den 1 maj sprang hon in på en fin andra plats med nya personbästatiden 40.16  på 10 km landsvägslöpning.

Segrade gjorde landslagslöparen Charlotte Karlsson, Hässelby. Ett bra lopp gjorde också Rebecca Lindberg från LK Roslagen som kom direkt från Tiomilahelg i Göteborg och blev sexa på tiden 41.53. Rebeccas son Gustav Lindberg blev 10:a i pojkar 9.

Nästa större gemensamma satsning för Löparklubben Roslagen blir Östhammars Stadslopp den 13 maj med anmälan senast den 5 maj på info@lkroslagen.se

/Hans Davidsson

Premiärträning i nya klubblinnet den 29:e april
Premiärträning i nya klubblinnet den 29:e april

I lördags var det i Uppsala premiär för det nya klubblinnet.

När Uppsalagänget i lördags samlades för träning inne i IFU Arena blev det också premiärvisning av klubbens nya tävlingsdräkt då flera sprang i de fina och sköna linnena. De sju på bilden är Isabell, Ulf, Mattias, Helena, Jörgen, Fredrika och Johan. På programmet stod 200m löpning med 1 minuts intervall och de flesta genomförde 14 stycken.

/Isabell Ahlström

Öppna mästerskap på bana 2024

Öppna Roslagsmästerskapen på bana arrangeras i år under ett antal onsdagskvällar under juli, augusti och september med distanser från 200 meter upp till 10 000 meter. Alla är välkomna.

VÄLKOMMEN till våra LÖPARKVÄLLAR på BANA i ROSLAGEN !

Löparklubben Roslagen bjuder in till vår löparserie ”LÖPARKVÄLLAR på BANA i Roslagen” som kommer att gå på onsdagkvällar med start onsdagen den 19 juni 2024 kl. 18.30 på 800 meter med invigning av Arkadien i Rimbos blå löparbanor, samt ytterligare tre tillfällen på IP:s löparbanor uppe på Sportcentrum, Norrtälje.

Bästa löpare från Roslagsklubbarna tilldelas RM-tecknet som Roslagsmästare.

ANMÄL DIG NU…

Det är nu hög tid att göra Din anmälan till den första tävlingen.

Läs mer här

Slottsrundan - RESULTAT 2023

Alla resultat hittar ni på www.easyrecord.se

Spring med oss

Alla med intresse för motions- eller elitlöpning är välkomna att träna med oss. Även du som inte är medlem är välkommen att prova på.

Bli medlem

Välkommen till Löparklubben Roslagen! Vår inriktning är löpning för alla åldrar, från motionslöpning till elitlöpning med ledorden: ”Med bredden mot toppen”. 

Alla är välkomna som aktiva, tränare, ledare eller administratörer och inte minst som funktionärer vid klubbens tävlingsarrangemang.

Intervju med nye ordföranden

”Lagandan är en viktig styrka i varje friidrottsförening.”

Han tror på bredden mot toppen och tycker att de perfekta förutsättningarna finns i LK Roslagen. Möt klubbens nye ordförande Olle Jansson.

Löparklubben Roslagens sponsorteam

Huvudsponsorer

Guldsponsorer

Övriga sponsorer

Bergströms & Hasselfeldts Ur och Guld
B & B - Billigt och Bra
City Catering
Anjous Vedhantering
Flower Stop Täby
Jonas Lundqvist Byggtjänst AB
LIMExpo
Fotstugan , Rimbo
Hagsta Gård
J L Bygg

Lättviktsmotor AB
RATIUS
Roslagens Bokhandel vid Lilla Torget i Norrtälje
Roslagsbuss AB
Studiefrämjandet
Eckerö Linjen
Fiber Plus, Rånäs
RB Fastigheter AB
Johan Blom , Knutby
Rånäs Byggnadsfirma