Senaste nytt

2019 > 06

På tisdagskvällen den 25 juni anordnade FK Studenterna 2019 års upplaga av ”Långlöparnas kväll” på Enskede IP. Fyra välfyllda heat av duktiga damer och herrar tog sig an de 25 varven, 126 startade och 104 fullföljde. LK Roslagens Tomas Jennerstål var på plats och slutade trea i C-finalen och förbättrade klubbrekordet till 35.05.75 för män seniorer och i hans egen ålderklass  M 45.

/Hans Davidsson

Som tidigare rapporterats deltog två av våra Roslagslöpare den 15 juni 2019 i ultramaratontävlingen Jättelångt som består av nästan sju mils löpning längs roslagsleden från Grisslehamn till Norrtälje. Jennie Sandberg som sprang hem en fin fjärdeplats på tiden 8.28.20 berättar:

"Det var en fantastisk tävling och jag fick mersmak för ultralopp. Jag hade inga tidsmål för dagen, bara att ta mig i mål. Banan trodde jag skulle bestå av stigar och vägar men terrängen var stundtals tuffare än väntat. Vi fick klättra över klippor, springa på stenar, krypa under och klättra över träd och min största farhåga var att springa fel. Det gjorde jag lyckligtvis inte även fast värmen gjorde mig lite yr mot slutet och det kändes som myrsteg framåt. Bansträckningen var förövrigt vacker som en saga!"

Björn Stavre gav Jennie betyget en "brutalt bra tid" men var själv riktigt nöjd med att komma i mål efter nio timmar, tretton minuter och tjugo sekunder i 27 graders värme, under en molnfri himmel och utan svalkande vindar. Med lite krafter kvar kunde han till och med spurta den sista biten, vilket i det här fallet var hela fyra kilometer.

/Tomas J

Malin Besson har under vårsäsongen radat upp segrar vid olika långlopp och den senaste är Österåkersmilens damklass där Malin Besson hade 38.34 på milen, som var 5 minuter bättre än tvåan i loppet.

I helgen gick också Jättelångt ett Ultralopp över 68 km med start från Grisslehamn och mål i Norrtälje.
Jennie Sandberg blev fyra i damklassen med tiden 8.28,20 och Björn Stavre fullföljde med tiden9.13,20.

/Hans Davidsson

I samband med STHLM 10 med SM-milen på torsdagskvällen, med start och mål vid Rålambshovsparken, genomför Carolina Wikström sin tredje SM-tävling inom en månad och tar åter en 5:e plats denna kväll på SM-milen med tiden 36.03. SM-mästarinna blir Charlotte Fougberg , Ullevi FK med tiden 33.59.

Carolina Wikström är den enda av elittjejerna som har genomfört alla SM-tävlingarna med tio i topp, då Carolinas serie är 4:a halvmaraton, 5:a vid maraton och i kväll en 5:e plats på SM-milen.
Carolinas mor Anna-Karin Wikström slog sitt klubbrekord med halvminuten när hon blev fyra i K50 med 41.59.

Per Jemth och Roland Jansson tog silvermedaljer i veteranklasserna !
Per Jemth överraskade med att ta en andraplats i M45 på nya klubbrekordet 34.57 och Roland Jansson var tvåa i M65 med 47.35.

Snabbast av roslagslöparna var Emil Ohlsson då han hade 33.07 på milen och blev 33:a i seniorklassen , Gustaf von Heijne hade tiden 40.28.

/Hans Davidsson
 

Fritjof Fagerlund missade maraton-SM då familjen samtidigt fick en ny familjemedlem, men i söndags var Fritjof med i världens största Ultralopp nere i Durban i Sydafrika.  Comrades som är världens största ultralopp med drygt 20 000 löpare som ska avverka 87 km.
Fritjof hade en del strul under loppet med bl a krånglande mage , men han kom ändå in på en 25:e plats med tiden 6 timmar och 6 minuter.

/Hans Davidsson

Norrtälje Stadslopp 2019 blev en solig tillställning med flera ansikten; lek och skön avkoppling i gräset på innerplan, plågade ben i uppförsbacken mot Sportcentrum och nöjda miner efter målgång för att nämna några - här är ett bildspel från delar av dagen.

Onlinemagasinet löparlivet har nyligen publicerat en artikel om LK Roslagen som finns att läsa här.

Den andra upplagan av NORRTÄLJE STADSLOPP verkar få en flygande  start då ca 160 löpare har förhandsanmält sig vid anmälningstidens utgång. Loppet arrangeras i samverkan med Flygfyrens ungdomslopp som heter Papricaloppet som är ett barn-och ungdomslopp.

Start och mål för ungdomsloppet PAPRICALOPPET är förlagda till löparbanorna uppe på IP / Sportcentrum med första start kl 10.oo.

Det stora loppet NORRTÄLJE STADSLOPP över 5 km har i år starten och även målgången uppe på IP / Sportcentrum kl. 11.oo, därefter springer man ner mot Kvisthamraviken mot Kärleksudden och sedan Norrtäljeviken förbi Havspiren med löpning vid kajen vid Societetsparken fram mot det nya Spurtpriset vid Åtellet och skulpturen Snäckan innan man korsar gatan upp till Rögårdsgatan mot Lilla Torget och Lilla Brogatan mot avslutningen med Frälsningsarmé backen där det är ytterligare ett nytt Backpris innan man springer mot IP och målgång!

Det går bra att efteranmäla sig fram till en timme för respektive start.

Fina priser till de främsta samt ett antal utlottade priser utlovas. Medalj till samtliga som fullföljer loppet.

Här finns inbjudan och här finns startlista med föranmälda löpare.
 

Det var för ett år sen som motionären CAROLINA WIKSTRÖM gjorde tävlings- och maratondebut vid Stockholm Marathon med att bli 26:a med tiden 3.11.

I lördags sprang Carolina Wikström som SM-debutant för Löparklubben Roslagen åter igen Stockholm Marathon och denna gång slutade hon sjua totalt och femma i SM, bara två sekunder från fjärdeplatsen, och sänkte sitt personbästa till 2.43.05.

Före Carolina kom Spårvägens Mikaela Larsson som vann SM för tredje året i rad med tiden 2.36.32 och på andra plats kom åländskan och f d rånäslöparen Johanna Bäcklund nu tävlande för Runacademy IF med tiden 2.39.08 och bronset togs av Huddinges Hanna Lindholm med tiden 2.41.31 och efter en stark avslutning hade Carolina en duell med Lisa Ring som fick tiden 2.43.03 mot Carolinas nya personbästa 2.43.05 , som var 3 minuter bättre  än loppet i Valencia.  Starkt att sätta personbästa på den tuffa Stockholm Marathon banan. då de tre medaljörerna var alla 4-5 minuter sämre än sina personbästan.

-          Jag sprang loppet enligt min plan, dvs jag drogs inte med i början utan höll mig till en fart som det kändes som att jag kunde behärska. Tempot sjönk en del i dom vindiga partierna och i backarna på söder, men jag fick energi av att jag märkte att jag började plocka placeringar. Efter Västerbron var jag trött i benen men kunde hålla pannbenet vilket nog var min räddning. Känslan över mållinjen var underbar.
Att Carolina Wikström höll sin plan kan man följa på Tio i Topp listan, där Carolina efter halva loppet ej fanns med hennes tid 1.20.35 , utan först vid 30 km är hon 10:a och vid 35 km ligger hon nia och har 3 minuter fram till Lisa Ring som Carolina sen har en duell med på upploppet och blir total sjua.

Förutom Carolina Wikström sprang Karin Hübinette in på tiden 3.17.40 som är klubbrekord i K40 klassen, tillika personligt rekord, och Jennie Sandberg satte även hon klubbrekord i K45 med tiden 3.41.33. Jennie som i och med detta sprang i mål för femtonde året i rad!!

/Hans Davidsson

[Här finns ett inslag på SVT Uppsala inför Stockholm marathon där Carolina finns med]

Öppna mästerskap på bana 2024

Öppna Roslagsmästerskapen på bana arrangeras i år under ett antal onsdagskvällar under juli, augusti och september med distanser från 200 meter upp till 10 000 meter. Alla är välkomna.

VÄLKOMMEN till våra LÖPARKVÄLLAR på BANA i ROSLAGEN !

Löparklubben Roslagen bjuder in till vår löparserie ”LÖPARKVÄLLAR på BANA i Roslagen” som kommer att gå på onsdagkvällar med start onsdagen den 19 juni 2024 kl. 18.30 på 800 meter med invigning av Arkadien i Rimbos blå löparbanor, samt ytterligare tre tillfällen på IP:s löparbanor uppe på Sportcentrum, Norrtälje.

Bästa löpare från Roslagsklubbarna tilldelas RM-tecknet som Roslagsmästare.

ANMÄL DIG NU…

Det är nu hög tid att göra Din anmälan till den första tävlingen.

Läs mer här

Slottsrundan - RESULTAT 2023

Alla resultat hittar ni på www.easyrecord.se

Spring med oss

Alla med intresse för motions- eller elitlöpning är välkomna att träna med oss. Även du som inte är medlem är välkommen att prova på.

Bli medlem

Välkommen till Löparklubben Roslagen! Vår inriktning är löpning för alla åldrar, från motionslöpning till elitlöpning med ledorden: ”Med bredden mot toppen”. 

Alla är välkomna som aktiva, tränare, ledare eller administratörer och inte minst som funktionärer vid klubbens tävlingsarrangemang.

Intervju med nye ordföranden

”Lagandan är en viktig styrka i varje friidrottsförening.”

Han tror på bredden mot toppen och tycker att de perfekta förutsättningarna finns i LK Roslagen. Möt klubbens nye ordförande Olle Jansson.

Löparklubben Roslagens sponsorteam

Huvudsponsorer

Guldsponsorer

Övriga sponsorer

Bergströms & Hasselfeldts Ur och Guld
B & B - Billigt och Bra
City Catering
Anjous Vedhantering
Flower Stop Täby
Jonas Lundqvist Byggtjänst AB
LIMExpo
Fotstugan , Rimbo
Hagsta Gård
J L Bygg

Lättviktsmotor AB
RATIUS
Roslagens Bokhandel vid Lilla Torget i Norrtälje
Roslagsbuss AB
Studiefrämjandet
Eckerö Linjen
Fiber Plus, Rånäs
RB Fastigheter AB
Johan Blom , Knutby
Rånäs Byggnadsfirma