Senaste nytt

2018 > 07

I ett varmt och soligt men rätt blåsigt Norrtälje avgjordes premiärupplagan av Stadsloppet under lördagen den 28 juli 2018.
I herrklassen var det Spårvägens Mohamad Reza som med fem sekunders marginal till Huddinges Otto Kingstedt sprang hem segern med tiden 14.53,9 på de fem kilometrarna. Archie Casteel och Joachim Eriksson kom trea respektive fyra, båda tävlandes för Spårvägens FK som dominerade med sex placeringar bland de tio främsta. Arrangörsklubben LK Roslagen fick en fin femteplacering genom Emil Ohlsson, som sprang på 15.56,6.
Även damklassen fick en segrare från Spårvägen när Jessica Österberg korsade mållinjen på tiden 18.09,1, hela 49 sekunder före Vallentunas Dace Landström. Susanna Sjögren, klubblös, placerade sig på en tredjeplats framför Karin Hübinette och Carola Eriksson som säkrade fjärde- och femteplatserna åt Löparklubben Roslagen.
Många fina insatser noterades bland både barn och vuxna under dagen och samtliga resultat finns under rubrikerna På Gång - Norrtälje Stadslopp - Resultat.

En preliminiär startlista för Norrtälje Stadslopp 2018 i PDF-format finns här till beskådan. Efteranmälningar under morgondagen tillkommer såklart.

För den som önskar efteranmäla sig går det bra att göra på plats vid Norrtälje Sportcentrum men senast 60 minuter före start. Vädret i morgon ser ut att bli ett par grader svalare än de senaste dagarna med växlande molnighet och en lätt bris.

Väl mött i Roslagens huvudstad!

Lördagen den 28 juli äger premiärloppet av Norrtälje Stadslopp rum och dryga 100-talet löpare är föranmälda. Det går bra att efteranmäla på plats fram till en timme före respektive start.

PM finns nu utlagt på hemsidan och nås genom att klicka på Stadsloppets logga på förstasidan.

Under onsdagskvällen avgjordes Götas GP i Karlstad med fina tävlingar med stor publik och fina resultat.

Löparklubben Roslagen fick deltaga vid förtävlingarna och där förbättrade EMIL OHLSSON sitt eget klubbrekord på 3 000 meter när han sprang på personbästa med nästan 4 sekunder, och han satte nytt klubbrekord med tiden 9.01.55.

På 800 meter var det många olika finaler och bästa tid hade André Mohalland med tiden 2.02.18 när han blev femma i sin final.  Axel Sved fick bästa placering då han blev trea i sitt heat med nytt klubbrekord i M22 då han förbättrade det till 2.06.75.
/Hans Davidsson

LK Roslagens Roland Jansson följde upp gårdagens silver på 800m med ännu ett silver på Nordiska Mästerskapen. Denna gång på distansen 1500m med tiden 5.38,21.

Roland skriver att 1500m blev lite "antiklimax". Bäste norrmannen uteblev pga skada. Bäste svensk valde att springa på fort från början och eftersom jag kände av mina vader, lät jag honom sticka iväg och bevakade bara min andra plats. Trots det blev det PB vilket förvånade mig lite. Känns som jag har ganska mycker mer att ge.
 

Under lördagen kom Rolanad Jansson tvåa på 800m M65 på NMACS 2018. NMACS står för ”Nordic Master Athletics Championships Stadium”.

Roland skriver att -första varvet gick tyvärr alldeles för långsamt för att det skulle bli en bra tid. Min tid blev 2:40,10. När favoriten från Danmark ökade tempot på andra varvet var det bara jag som hängde på. Strax innan sista kurvan överraskade jag honom med en fartökning så att jag ledde genom kurvan, men han var klart bättre på upploppet. Jag är dock mycket nöjd eftersom han slog mig med nästan halva upploppet på veteran EM i Århus för ett år sedan. Han blev då fyra och jag tolva.  Idag, söndag, blir det 1500m med tufft norskt och svenskt motstånd.

Hemsidan för tävlingen är https://www.nmacs18.com/ och där finns även länk till resultaten.

Viktor Karell Viktor Karell

Vid torsdagens Roslags Natta i Norrtälje stad var NT-loppet inlagt som en löptävling, som samlade ca 180 deltagare.
15-åriga Viktor Karell gjorde debut för Löparklubben Roslagen med att vinna överlägset klassen för pojkar 14-15 år, då han hade tiden 5.17 över 1500 meter.  Direkt därpå startade NT-löpets 5 km lopp och där var han med i täten i början av loppet och till sist tog han en fin 12:e plats med tiden 18.53.  

Helena Mägi Helena Mägi

I damklassen sprang Helena Mägi för oss och hon var väldigt nöjd då hon gjorde ett av sina bättre lopp då hon kom in på sjunde plats i damklassen med tiden 22.23.
 
DAGS att anmäla Er till vårt nya lopp  Norrtälje Stadslopp lördagen den 28 juli! 

För Dig som är medlem är Norrtälje Stadslopp helt GRATIS, men vi vill att Du anmäler Dig omgående på info@lkroslagen.se

/Hans Davidsson

Familjen Lundqvist, som är medlemmar i LK Roslagen, har under flera år medverkat att arrangera Rådasjörunt. Motionsloppet går runt sjön och är cirka 9,2 km långt. Loppet är för närvarande inte sanktionerat, vilket innebär att deltagarna inte skall tävla utifrån klubbtillhörighet. 

André med 350m kvar. André med 350m kvar.

André Mohallands svit av personliga rekord fortsätter då han i samband med Sollentuna GP på torsdagskvällen satte klubbrekord på 800m i femte tävlingen i rad. Denna gång stannade klockan på 2.01,68 efter en mycket stark avslutning av loppet där han plockade flera löpare och slutade på femte plats i sitt heat. I samma heat sprang Axel Sved in på 2.08,96, inte långt från personliga rekordet.

Fredrika Karlsson kom fyra i sitt heat på 800m med 2.24,26. Emil Ohlsson debuterade på 5000m och var på väg mot en mycket bra tid men en miss med varvräkningen gjorde att Emil klev av ett varv för tidigt och det blev ett DNF.
/Isabell Ahlström

Öppna mästerskap på bana 2024

Öppna Roslagsmästerskapen på bana arrangeras i år under ett antal onsdagskvällar under juli, augusti och september med distanser från 200 meter upp till 10 000 meter. Alla är välkomna.

VÄLKOMMEN till våra LÖPARKVÄLLAR på BANA i ROSLAGEN !

Löparklubben Roslagen bjuder in till vår löparserie ”LÖPARKVÄLLAR på BANA i Roslagen” som kommer att gå på onsdagkvällar med start onsdagen den 19 juni 2024 kl. 18.30 på 800 meter med invigning av Arkadien i Rimbos blå löparbanor, samt ytterligare tre tillfällen på IP:s löparbanor uppe på Sportcentrum, Norrtälje.

Bästa löpare från Roslagsklubbarna tilldelas RM-tecknet som Roslagsmästare.

ANMÄL DIG NU…

Det är nu hög tid att göra Din anmälan till den första tävlingen.

Läs mer här

Slottsrundan - RESULTAT 2023

Alla resultat hittar ni på www.easyrecord.se

Spring med oss

Alla med intresse för motions- eller elitlöpning är välkomna att träna med oss. Även du som inte är medlem är välkommen att prova på.

Bli medlem

Välkommen till Löparklubben Roslagen! Vår inriktning är löpning för alla åldrar, från motionslöpning till elitlöpning med ledorden: ”Med bredden mot toppen”. 

Alla är välkomna som aktiva, tränare, ledare eller administratörer och inte minst som funktionärer vid klubbens tävlingsarrangemang.

Intervju med nye ordföranden

”Lagandan är en viktig styrka i varje friidrottsförening.”

Han tror på bredden mot toppen och tycker att de perfekta förutsättningarna finns i LK Roslagen. Möt klubbens nye ordförande Olle Jansson.

Löparklubben Roslagens sponsorteam

Huvudsponsorer

Guldsponsorer

Övriga sponsorer

Bergströms & Hasselfeldts Ur och Guld
B & B - Billigt och Bra
City Catering
Anjous Vedhantering
Flower Stop Täby
Jonas Lundqvist Byggtjänst AB
LIMExpo
Fotstugan , Rimbo
Hagsta Gård
J L Bygg

Lättviktsmotor AB
RATIUS
Roslagens Bokhandel vid Lilla Torget i Norrtälje
Roslagsbuss AB
Studiefrämjandet
Eckerö Linjen
Fiber Plus, Rånäs
RB Fastigheter AB
Johan Blom , Knutby
Rånäs Byggnadsfirma