THERESE CARLSSON – svensk veteranmästare i halvmaraton!

På fredagskvällen avgjordes SM i halvmaraton på Anderstorps racingbana och svensk mästarinna blev f d LK Roslagens CAROLINA WIKSTRÖM numera UIF.

Löparklubben Roslagen hade fem löpare på plats i Anderstorp som gjorde fina prestationer, där JULIA RASMUSSON kom på sjätte plats och tog SM-poäng på nya personbästa 1.20.11, och Julia var glad för nytt PB. Loppet var ganska tufft mentalt då hon till största delen sprang väldigt ensam. Sista varvet tryckte Julia på och plockade placeringar.

MALIN ÖSTERMAN blev nia i damklassen med nytt personbästa på nästan fyra minuter och nya personbästa 1.21.12. Malin höll ett bra jämt tempo och sprang nästan hela loppet tillsammans med två andra personer.

THERESE CARLSSON blev för första gången svensk veteranmästare då hon vann K45 klassen i halvmaraton med tiden 1.34.48.

FREDRIK CARPENTSIER som är löptränare i Norrtälje blev femma i sin nya klass M50 med personbästa 1.23.52.

Dessutom var Per Åsberg på väg mot en klar seger i M55 när han fick skadekänning och fick bryta med 5 km kvar.